Connect with us

Alba

Școală Gimnazială din Țelna, comuna Ighiu, va fi reabilitată și modernizată. Care sunt principalele lucrări de reparații

Published

on



Școala Gimnazială din localitatea Țelna, comuna Ighiu, va fi reabilitată și modernizată printr-o investiție de peste 2,1 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat vineri, 20 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru reparații capitale la Școala Gimnazială din localitatea Țelna. Valoarea totală estimată este de 2.139.438,9 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, clădirea existentă a Școlii Gimnziale a fost construită în anii 1960 – 1970 în zona centrală a satului Țelna, pe strada Principală, nr. 263.

Clădirea nu a beneficiat niciodată de reabilitare termică însă s-au înlocuit tâmplăriile originale cu tâmplării cu rame PVC și geam tip termopan.

Anvelopa exterioară prezintă un grad avansat de degradare, tencuielile și zugrăvelile fiind afectate într-o proporție de 15-25% de umiditate, suferind exfolieri sau chiar pierderi de material, structura de zidărie ceramică fiind astfel expusă.

Pentru reabilitarea și modernizarea școlii se vor realiza următoarele lucrări:

  • desfacere completă învelitoare existentă
  • înlocuire șarpantă existentă cu șarpantă nouă
  • realizare instalații sanitare, electrice, termice noi
  • realizare recompartimentare băi
  • pozare și finisare pardoseli…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Luca Negrea, pilotul de karting din Câmpeni, locul 1 la Concursul Național de Karting Cupa Nordului, etapa 2

Published

on

Luca Negrea, pilotul de karting în vârstă de 10 ani din Câmpeni, a obținut recent primul loc la Concursul Național de Karting „Ași ai volanului” Cupa Nordului, etapa nr. 2.

În perioada 18-19 septembrie a avut loc etapa a II-a a Concursului Național de Karting „Ași ai volanului” Cupa Nordului. Concursul s-a desfășurat pe Circuitul Motoring din Târgu Mureș. La startul competiției au fost prezenți peste 50 de piloți, la cele 5 clase de concurs.

La clasa Micro Rotax 125 a participat și tânărul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Fenomen astronomic extrem de rar, din 29 septembrie: O MINI-LUNĂ va orbita în jurul Pământului timp de aproape două luni

Published

on

Începând cu 29 septembrie 2024, Pământul va găzdui temporar o ”mini-lună”, un asteroid atras de gravitația Pământului care va orbita în jurul planetei noastre timp de 58 de zile.

Denumit ”Asteroidul 2024 PT5”, acest obiect spațial recent descoperit va fi capturat de gravitația planetei noastre și va orbita în jurul ei pentru o scurtă perioadă de timp, în perioada 29 septembrie- 25 noiembrie 2024.

Citește și Draconide: ploaie de meteori la începutul lui octombrie. Fenomen astronomic pe cerul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

PSD decide astăzi dacă sprijină proiectul PNL care permite candidatura la Parlament a lui Iohannis

Published

on

PSD va lua o decizie cu privire la sprijinirea proiectului PNL pentru candidatura lui Klaus Iohannis în Parlament, luni, 23 septembrie 2024.

Marcel Ciolacu a declarat că nu consideră necesară o legislație suplimentară pentru candidatura președintelui, dar va discuta cu experții partidului.

Decizia finală a PSD va fi luată în cadrul unei ședințe oficiale

Decizia finală a PSD va fi luată în cadrul unei ședințe oficiale, desfășurate atât fizic, cât și online, la sediul partidului. Proiectul PNL…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Accident pe Autostrada A1, în zona localității Orăștie. Trei persoane au ajuns la spital după un impact între două mașini

Published

on

Un accident rutier s-a produs luni dimineața, în jurul orei 05:00, pe Autostrada A1, în zona localității Orăștie. Trei persoane au ajuns la spital după ce două mașini s-au lovit, pe sensul de mers spre Sebeș.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, pe Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, la kilometrul 340, pe calea 2, în zona localității Orăștie, județul Hunedoara, a avut loc o coliziune între două autoturisme.

În urma evenimentului rutier, trei persoane au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement