Connect with us

Eveniment

Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller” din Târgu Mureș intră în reabilitare. Valoarea proiectului, peste 7,5 milioane lei

Publicat


Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller” din Târgu Mureș intră în reabilitare. Valoarea totală a proiectului este de peste 7,5 milioane lei.

Potrivit Primăriei Târgu Mureș, primarul Soós Zoltan a semnat joi, 2 februarie 2023, ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare, consolidare și mansardare a Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller”.

“Prin acest proiect se va reface în totalitate structura clădirii, se va consolida și se va mansarda, adăugându-se 8 săli noi de clasă și laboratoare.

Toate sălile de clasă vor fi reparate și zugrăvite proaspăt, iar instalațiile sanitare, electrice și sistemul de încălzire vor fi schimbate. Am planificat construirea unui teren de sport multifuncțional în perimetrul școlii”, a declarat primarul.

Valoarea proiectului este de peste 7,5 milioane de lei net.

Kezdődhet a munka a Friedrich Schiller Gimnáziumban!
Soós Zoltán polgármester ma aláírta a Friedrich Schiller Gimnázium felújítási munkálatainak megkezdéséről szóló határozatot.
A projekt keretében teljesen megújul az épület, továbbá 8 új tanteremmel és laboratóriummal bővül az iskola. Minden termet felújítanak, többek között kicserélik a vízvezeték-, az elektromos és a fűtésrendszert is. Az iskola épülete mellett egy multifunkcionális sportpálya építése is szerepel a tervek között.
A projekt nettó értéke több, mint 7,5 millió lej.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Haită de câini vagabonzi, în centrul municipiului Alba Iulia. Animalele devin agresive cu alți câini

Publicat

O haită de câini vagabonzi a fost surprinsă de un cititor Alba24, sâmbătă seara, în zona Pieței Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia. Potrivit acestuia, animalele devin agresive atunci când văd cetățeni care au ieșit cu cățeii la plimbare.

„O haită de câini vagabonzi se plimbă de o bună bucată de vreme prin zona Pieței Iuliu Maniu în Centru, spre consternarea și teama oamenilor din zonă, ca subsemnatul, mai ales datorită tendințelor acestora de a lătra și de a adopta un comportament cu nuanțe de agresivitate dacă văd alți câini la plimbare.

Cea mai recentă întâlnire cu haita a avut loc astăzi 18 martie 2023, la ora 18:55,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Simulare Evaluare Națională 2023 pentru elevii din clasa a VIII-a: testările încep în 20 martie. Modele de subiecte și Calendar

Publicat

Simulare Evaluare Națională 2023, clasa a VIII-a: Probele scrise la simularea examenului de Evaluare Națională din acest an încep, la nivel național, din data de 20 martie. Tote probele de la Simulare se vor da în perioada 20-22 martie.

Din programa de examen, au fost eliminate unele conținuturi. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci doar, prin excepție, la cererea elevului.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022—2023 sunt:

  • limba și literatura română
  • limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident rutier pe autostrada A1 Deva- Sebeș, în zona Pianu de Jos. Un șofer a intrat cu mașina în parapet

Publicat

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară, pe Autostrada A1,  Deva – Sebeș, în  județul Alba. Accidentul s-a petrecut la kilometrul 308, în zona localității Pianu de Jos.

Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar mașina a lovit parapetul median.

Traficul a fost îngreunat în zona producerii accidentului. Se circulă pe banda 1 și pe banda de urgență, banda 2 fiind închisă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un val de aer cald ajunge în România. La Alba Iulia maximele vor atinge și 20 de grade Celsius

Publicat

Vremea se încălzește treptat în România, iar săptămâna viitoare meteorologii au anunțat temperaturi maxime de 23 de grade Celsius în unele zone din țară.

„Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere”, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Vor fi precipitaţii pe arii restrânse în zilele următoare, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte. În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe