Connect with us

Alba

Scrisoare deschisă a senatorului PSD Călin Matieș, pentru redeschiderea Școlii Gimnaziale din Oarda de Jos

Publicat


Senatorul Călin Matieș a transmis o scrisoare deschisă pentru redeschiderea Școlii Gimnaziale din Oarda de Jos, ”o școală pentru copii, familie și comunitate”.

”Stimate domnule primar,

Stimați consilieri PNL și USR din Consiliul Local,

Redeschiderea Școlii Gimnaziale din Oarda de Jos, înființată în urmă cu aproape 130 de ani, trebuie să reprezinte un obiectiv comun pentru noi toți.

Am reușit, prin demersurile inițiate la București, să aduc 100.000 de lei pentru reabilitarea și redeschiderea instituției de învățământ în care ar putea învăța copiii din Oarda de Jos și Oarda de Sus.

Și nu este singurul proiect pentru care am obținut fonduri de la București pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ADR Centru organizează întâlniri cu grupurile țintă eligibile pentru finanțări europene 2021-2027. Calendarul dezbaterilor

Publicat

ADR Centru organizează întâlniri cu grupurile țintă eligibile spre finanțare prin Programul ”REGIUNEA CENTRU” 2021-2027, în cadrul unor evenimente desfășurate în fiecare județ al regiunii.

Întâlnirile sunt prilejuite de punerea în dezbatere publică a primelor ghiduri de finanțare din cadrul Programului ”Regiunea Centru” 2021-2027.

”În perioada 07.02-13.04, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – având sprijinul Consiliilor Județene Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu – organizează o suită de întâlniri de lucru cu reprezentanții mediului public și ai mediului privat, pentru a informa categoriile interesate de public țintă din Regiunea Centru despre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Zeci de bicicliști amendați de Poliția Alba, în două zile. Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

Polițiștii din Alba au amendat zeci de bicicliști care nu au respectat regulile rutiere. Acțiunile în trafic s-au derulat în perioada 1-2 februarie.

Potrivit IPJ Alba, acțiunile au vizat, în principal, prevenirea accidentelor cauzate de neacordarea priorității pietonilor și de nerespectarea regulilor rutiere de către bicicliști.

Au fost sancționați 4 conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor aflați în traversarea regulamentară a străzii și 28 de bicicliști care nu au respectat normele legale privind circulația, cu acest tip de vehicul, pe drumurile publice.

Alte 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor conducători auto care au oprit sau au staționat în loc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit și mai multe au fost rănite

Publicat

Un autocar înmatriculat în județul Brașov a fost implicat într-un accident grav pe o autostradă din Slovenia, vineri dimineața. Trei pasageri au murit și mai mulți sunt răniți.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5 dimineaţa (ora 6 în România), pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota. Autocarul a părăsit carosabilul și s-a răsturnat pe o parte, într-un șanț de la marginea autostrăzii. Cauzele accidentului nu sunt, deocamdată, cunoscute. Autocarul, care avea numere de înmatriculare de Braşov, plecase din România şi se îndrepta către Italia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi locuitori dintr-o comună din Alba, sancționați pentru depozitare ilegală de deșeuri. Cât a fost amenda

Publicat

Doi locuitori din comuna Crăciunelu de Jos au fost sancționați, în cadrul unei acțiuni derulate de polițiști, pentru depozitare ilegală de deșeuri menajere. Amenda aplicată a fost în valoare totală de 5000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, joi, 2 februarie, între orele 9.00-14.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat, pe raza comunei Crăciunelu de Jos, o acțiune de creștere a siguranței publice și prevenire a faptelor de natură penală sau contravențională. Cu ocazia acțiunii, polițiștii au legitimat 50 de persoane și au verificat 46 de autovehicule.

Au fost constatate 17 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 9.290  lei, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe