Connect with us

Eveniment

Se deschide prima reprezentanță Tesla din România

Publicat


Tesla deschide primul showroom și un service în România, intrând oficial pe piața locală. Gigantul american a publicat anunțuri de angajare în București, scrie profit.ro.

Numărul de automobile Tesla înmatriculate în România a fost în acest an de 56, numai în ultima lună fiind înmatriculate 5 unități. Compania americană a înregistrat o creștere de 250% în acest an, comparativ cu anul trecut, când erau înmatriculate doar 16 unități.

În acest context, este explicabilă decizia celor de la Tesla de a deschide un showroom și a unui service, care să deservească clienții existenți, care se apropie, deja de 150 de persoane. La acestea s-ar putea adăuga și eventualii proprietari care și-au cumpărat mașini second-hand. Potrivit datelor oficiale, la finalul anului trecut, pe șoselele din România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în acest an, avem un volum total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a lansat acum cinci anunțuri de angajare: manager de magazin, un manager pentru service, doi tehnicieni pentru service și un consultant vânzări. Anunțurile au fost postate pe 14 decembrie, iar în textul anunțului se precizează explicit faptul că Tesla va deschide un centru de operațiuni în România: „Pentru că ne pregătim de intrarea noastră în România, căutăm să recrutăm un tehnician service pentru a intra în echipa mărcii noastre din București”. Anunțul este similar pentru toate joburile și precizează că toți candidații trebuie să aibă pregătire în domeniul pentru care aplică și „să fie pasionați de Tesla”. Tesla a înregistrat o creștere masivă a vânzărilor din Europa, în ultimul an, pe fondul apariției numeroaselor programe naționale de subvenționare a achiziției de automobile electrice. Cu toate acestea, constructorul american a fost nevoit să apeleze la uzina din China, deoarece ritmul livrărilor uzinei din SUA nu a reușit să facă față acestor comenzi. Tesla se confruntă însă cu o puternică competiție din partea constructorilor europeni. Volkswagen a început deja din septembrie să livreze primul său automobil electric dezvoltat pe platforma electrică MEB, astfel că a devenit cea mai vândută marcă de mașini electrice din Europa. De asemenea, pe lângă popularul Renault Zoe, producătorii coreeni Hyundai și Kia au urcat în topurile vânzărilor, cu ajutorul noilor modele Kona și Niro.

Sursa: profit.ro

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un bărbat din Aiud s-a ales cu dosar penal pentru amenințare, după un scandal în familie. Soția lui a sunat la 112

Publicat

Un bărbat din Aiud s-a ales cu dosar penal pentru amenințare, după un scandal în familie. Soția lui a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Potrivit IPJ Alba, incidentul a fost semnalat marți, 16 aprilie, în jurul orei 18.46. O femeie de 55 de ani, din Aiud, a sesizat Poliția Municipiului Aiud, prin 112. Reclama că soțul său face scandal.

Polițiștii deplasați la locuința celor doi. Din primele cercetări, a rezultat că scandalul a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

WhatsApp introduce filtre pentru căutarea mai ușoară a mesajelor. Noi opțiuni pentru utilizatori

Publicat

schimbari la whatsapp

WhatsApp introduce filtre pentru căutarea mai ușoară a mesajelor. Noile opțiuni vor permite utilizatorilor găsirea rapidă și precisă a conversațiilor lor.

Cele trei filtre noi sunt All, Unread şi Groups (n.r. – Toate, Necitite şi Grupuri). Acestea sunt amplasate în partea de sus a conversațiilor și pot fi aplicate prin atingere sau clic pe ele.

Filtrul de chat „All” este selectat implicit şi arată o versiune nefiltrată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Care este oferta

Publicat

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Oferta a fost făcută publică de companie, la începutul acestei săptămâni.

În cadrul ofertei Business Verde pentru clienți non-casnici, din 15 aprilie, prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0,55 lei/kWh.

Prețul energiei electrice active cu TG este de 0,55382…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Femeie din Alba, condamnată după ce și-a lovit soțul cu o tigaie, în timpul mesei. Ce motiv de ceartă au avut cei doi

Publicat

O femeie din Alba a fost condamnată pentru violență în familie. Judecătorii din Câmpeni au găsit-o vinovată, după ce și-a lovit soțul cu o tigaie, în timpul mesei. 

O decizie în instanță a venit în data de 11 aprilie 2024, la Judecătoria Câmpeni. 

Fapta pentru care femeia a fost condamnată s-au întâmplat în seara de 4 iulie 2020, în urmă cu mai bine de trei ani.

De la ce a pornit cearta dintre cei doi soți: Versiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe