Connect with us

Covasna

Se majorează tarifele de acces la bazele sportive şi de agrement din Sfântu Gheorghe

Publicat


Tarifele de acces la bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe şi administrate de societatea Sepsi ReKreativ au fost majorate începând din acest an. Totuși, localnicii vor beneficia în continuare de reduceri, pe baza cardurilor eliberate de primărie.

Autorităţile locale au precizat că ultima majorare a tarifelor a avut loc în anul 2017, iar de atunci preţurile utilităţilor, respectiv al gazului şi al curentului electric, precum şi costurile combustibililor şi cheltuielile de personal au crescut constant.

Cât costă un bilet de intrare la piscina acoperită și cine beneficiază de reduceri

Astfel, un bilet standard de intrare la piscina acoperită din Sfântu Gheorghe costă 42 de lei, dar localnicii care prezintă cardul Sepsi, eliberat la cerere de către Primărie, trebuie să plătească doar jumătate din această sumă, iar familiile cu mai mult de trei copii, care deţin cardul pentru familii numeroase, vor achita 11 lei.

„Minorii şi persoanele peste 60 de ani vor plăti 28 de lei preţ standard (respectiv 14 lei cu Sepsi Card sau 7 lei cu card pentru familii numeroase).

Noile preţuri ale abonamentelor lunare sunt cuprinse între 48 de lei pentru minori şi persoane peste 60 de ani, respectiv 140 de lei abonamentul standard. În ceea ce priveşte pârtiile de schi din staţiunea Şugaş Băi, odată cu începerea noului sezon de schi (atunci când vremea va permite acest lucru), noile tarife vor fi următoarele: 12 lei preţ standard pentru o urcare (6 lei preţ cu Sepsi Card, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase).

Preţul pentru copii între 5-18 ani şi cei peste 60 de ani este de 9 lei preţ standard, 5 lei cu Sepsi Card, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase”, se arată într-un comunicat postat miercuri pe pagina de internet a Primăriei.

Cât costă intrarea la patinoar

La cele două patinoare din Sfântu Gheorghe, cel acoperit de lângă Arena Sepsi şi cel în aer liber din Piaţa Centrală, noile tarife sunt de 21 de lei de persoană preţ standard, 11 lei cu Sepsi Card şi 6 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase, în timp ce minorii şi persoanele peste 60 de ani vor plăti 15 lei preţ standard, 8 lei cu Sepsi Card şi 4 lei cu carduri pentru familii numeroase.

Terenurile de tenis de la Arena Sepsi şi de lângă Piaţa Agroalimentară pot fi închiriate începând cu 40 de lei pe oră, iar accesul la ştrandul municipal în sezonul estival va costa 56 de lei standard, 28 de lei cu Sepsi Card şi 14 lei cu carduri pentru familii numeroase.

Copiii şi persoanele peste 60 de ani vor plăti la ştrand 38 de lei preţ standard, 19 lei cu Sepsi Card şi 10 lei cu carduri pentru familii numeroase.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ghișeele Serviciului Taxe și Impozite din Sfântu Gheorghe vor fi deschise sâmbătă, 4 februarie. PROGRAM

Publicat

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe anunță că ghișeele Direcției de Finanțe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe vor fi deschise și sâmbătă, 4 februarie 2023.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă, 4 februarie 2023, ghișeele Direcției de Finanțe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe vor fi deschise pentru contribuabili, în intervalul orar  8:00 – 13:00.

În această zi, locuitorii vor putea rezolva orice problemă care este de competenţa acestei instituţii: plăţi de taxe şi impozite locale, înregistrare declaraţii fiscale, transcriere / scoatere din evidență mijloace de transport, eliberarea certificatelor de atestare fiscală, sau clarificarea şi plata unor amenzi.

Măsura a fost luată pentru a fi recuperată ziua de 23 ianuarie, care a fost liberă în sistemul bugetar, prin Hotărâre de Guvern.

Reamintim faptul că plata taxelor şi impozitelor locale, dar şi a amenzilor, se poate face şi online pe www.ghiseul.ro sau prin aplicaţia mobilă Ghişeul.ro disponibilă atât pe Android cât şi pe iOS.

Citește mai departe

Brasov

VIDEO: Ninge abundent în județele Brașov și Covasna. DRDP continuă se deszăpezească drumurile naționale

Publicat

Utilajele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov continuă să acţioneze, marţi, 31 ianuarie 2023, pe tronsoanele de drumuri naţionale din judeţele Braşov şi Covasna, zone în care ninge abundent în continuare, după ce, în cursul nopţii, au fost împrăştiate peste 700 de tone de material antiderapant, au informat reprezentanţii Direcţiei.

„Utilajele de deszăpezire ale DRDP Braşov intervin în toate zonele afectate pentru a curăţa zăpada de pe carosabil.

În decursul nopţii, aproximativ 150 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor de sare au patrulat pe şoselele din aria noastră de competenţă (judeţele Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita şi Mureş – n.r.) şi au aşternut peste 700 de tone de materiale antiderapante.

Marţi dimineaţă, conform sursei citate, carosabilul era umed în cea mai mare din aria de competenţă a DRDP Braşov, excepţie făcând zonele de la Bâlea Cascadă – Cârţişoara, din judeţul Sibiu, unde zăpada frământată ajungea la 1-3 cm, şi Zagon – Barcani, din judeţul Covasna, unde era zăpadă tasată de 3-4 cm.

De luni după-amiază, ora 17,00 şi până marţi dimineaţa, la ora 5,00, un număr de 146 de utilaje ale DRDP Braşov, dintre care o treime în judeţele Braşov (30) şi Covasna (16), au împrăştiat, în total, 717 tone de material pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi din aria de competenţă, a menţionat sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ninsoare slabă pe drumuri din șapte județe și București

Publicat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că se circulă în condiții de ninsoare slabă, cu depunere ușoară de zăpadă pe carosabil, pe arterele rutiere din județele: Brăila, Covasna, Giurgiu, Ilfov (și mun. București), Maramureș, Suceava și Vrancea.

Nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația închisă din cauza condițiilor meteorologice sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța (km. 10-30) și A3 București-Ploiești, este de asemenea semnalată ninsoare ușoară, carosabilul fiind umed, cu depunere de zăpadă în strat subțire.

Referitor la valorile de trafic, acestea sunt în creștere în special în zona…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Covasna

S-a deschis sezonul de schi în staţiunea Şugaş Băi din județul Covasna. PROGRAM de funcționare

Publicat

sursa foto: Primăria municipiului Sfântu Gheorghe

Pârtia mică de schi din Şugaş Băi, staţiune aflată în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, a fost deschisă publicului începând de duminică, 29 ianuarie.

Potrivit administratorilor pârtiei, programul de funcţionare este acelaşi ca şi în anii trecuţi, adică de la ora 9,00 la 21,00 în weekend, vinerea de la 15,00 la 21,00, iar de luni până joi de la 15,00 la 20,00.

Preţul unui bilet standard este de 12 lei pentru o urcare cu teleschiul, dar locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe pot beneficia de o reducere de 50% pe baza cardului Sepsi, eliberat de municipalitate. Posesorii cardurilor pentru familii numeroase plătesc doar 3 lei.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 – 18 ani şi persoanele de peste 60 de ani, biletul standard costă 9 lei, dar pentru deţinătorii Sepsi Card este de 5 lei, respectiv 3 lei pentru posesorii cardurilor pentru familii numeroase, cu mai mult de trei copii.

Cardurile sunt eliberate la cerere de către societatea Sepsi Rekreativ, care administrează bazele sportive şi de agrement din subordinea Primăriei.

Pârtia mică de schi are o lungime de aproape 250 de metri, un grad de dificultate mediu şi este dotată cu teleschi şi instalaţie de nocturnă.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea staţiunii Şugaş Băi. Din aceşti bani s-au realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri.

De asemenea, au fost refăcute mofeta şi bazinul în aer liber, a fost reabilitată şi extinsă baza de tratament, care a fost dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, a fost amenajat un centru spa şi spaţii de agrement cu mese de tenis, aparate fitness şi diverse jocuri recreative.

Agerpres

Citește mai departe