Connect with us

Eveniment

Se pot face programări la vaccinare în etapa a III-a în localităţile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori

Publicat


Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep de miercuri, 10 martie, pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

CNCAV afirmă că, pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) – judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) – judeţul Timiş.

Potrivit sursei citate, începând de miercuri, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 – 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

 

„Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, arată sursa citată.

Totodată, CNCAV precizează că în municipiul Giurgiu – judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare – judeţul Maramureş, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă spune că în zilele următoare vor fi deschise centre de vaccinare în municipiile cu o incidenţă peste 4,5

 

VIDEO Campania naţională de vaccinare anti-COVID/ Începe etapa a II-a de imunizare

 

LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început 
sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Cum vor fi localizate apelurile 112. Legea a fost promulgată

Publicat

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112. Legea care aprobă OUG în acest sens a fost promulgată miercuri. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri de creştere a preciziei localizării apelurilor efectuate la 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni

Publicat

vremea alba meteo

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni vin împreună cu o nouă prognoză de vreme rece, care va dura întreaga lună aprilie peste toată Europa. 

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului.

Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură ajunge la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC),…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

fast food, junk food, mancare, mancare rapida, burgeri, burger, mancare nesanatoasa alba24.ro

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe