Connect with us

Eveniment

Se redeschid sălile de fitness la Sibiu – Ce condiții trebuie să respectăm

Publicat


Începând de luni, 14 decembrie ora 05:00, toate cele șapte localități din județul Sibiu au ieșit din carantină. Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr au fost în carantină din 16 noiembrie, iar Mediaș, Orlat și Avrig, din 23 noiembrie.

Măsura de ridicare a carantinei în Municipiul Sibiu a adus vești bune sibienilor pasionați de sport. Începând de luni s-au redeschis și sălile de fitness. Conform Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, trebuie respectat un set de reguli.

„Se instituie obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;”, se arată în hotărâre.

Reguli de respectat în sălile de fitness:

  • Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru desfășurarea activității individuale. Pentru activitățile de grup, de exemplu aerobic, va fi alocată o suprafață de 10 mp fiecărui participant.
  • Vor fi obligatorii triajul epidemiologic și termometrizarea persoanelor.
  • Va fi permis accesul în vestiare, dar nu la dușuri. Accesul la vestiare se va face pe rând.
  • Aparatele de aer condiționat existente trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.
  • De asemenea, este obligatoriu să existe materiale de dezinfectare.
  • Și persoanele care vin la sală au obligații de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează. Participanții să vină de acasă cu prosop și ei au obligația de a dezinfecta, a spus ministrul.
  • Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

VIDEO: Peste 3500 de accidente grave, în România, în trei ani. Cum poate preveni „regula celor două secunde” o tragedie

Publicat

Peste 3500 de accidente grave s-au produs în ultimii trei ani pe străzile din România, din cauza vitezei excesive. În cele 3.564 accidente grave, 1.038 de persoane au murit, 3.481 au fost rănite grav și 2.225 rănite ușor.​​

Viteza excesivă la care se adaugă infrastructura precară a țării duc la adevărate tragedii. În aceste condiții, polițiștii rutieri la nivel național duc o campanie de conștientizare a șoferilor cu privire la pericolul depășirii vitezei regulamentare. 

Potrivit polițiștilor, viteza a fost cauza de producere a 18% dintre accidentele rutiere grave, în ultimii 3 ani.

Nerespectarea distanței de siguranță dintre vehicule este factorul care accelerează gravitatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Patriciu Achimaș-Cadariu: Diagnosticarea incipientă, soluția pentru a preveni mii de decese de CANCER pulmonar

Publicat

patriciu achimas cadariu.png

Cordonatorul științific al Planului Național de Combatere a Cancerului, prof. dr. Patriciu Achimaș- Cadariu, care este și deputat PSD de Cluj, a avertizat că  75% dintre pacienții cu cancer pulmonar sunt diagnosticați în stadiile 3, respectiv 4 de boală, iar soluția pentru prevenirea a 11.000 de decese este diagnosticarea incipientă.

”Cancerul bronhopulmonar, principala cauză de deces din motive oncologice în România, este detectat adesea prea târziu, când opțiunile de tratament sunt limitate.

În fiecare an, peste 11.000 de români sunt diagnosticați cu cancer pulmonar, boală care are cea mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Recensământ 2020, primele date: Populație în scădere, copii puțini, migrare dinspre marile orașe și sute de mii de case goale

Publicat

Primele date legate de recensamântul populației încep să apară și arată o scădere a numărului de rezidenți în România. Suntem în țară mai puțini cu aproape un milion față de recensământul din 2011. 

Datele recensământului din acest an arată că populația rezidentă este de aproximativ 19 milioane de cetățeni, față de 20.121.641 persoane, în 2011.

Populația rezidentă reprezintă totalitatea persoanelor cu cetățenie română, străini și fără cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României. Aici nu intră românii din Diaspora, chiar dacă au în continuare adresă în România și care sunt câteva milioane.

Mulți dintre ei investesc în țară, în special…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pregătiri pentru tradiționalul pelerinaj de la Nicula. Zeci de mii de credincioși, așteptați la mănăstire de Sfânta Maria

Publicat

nicula fnal.jpeg

Pelerinajul de la Nicula, care are loc în fiecare an cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii din deal, se va desfășura în acest weekend, fără restricții.

Astfel, marți, 9 august, a avut loc la Prefectura Cluj o întâlnire de lucru, coordonată de prefectul Irina Munteanu,
la care au participat Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, reprezentanții ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai Serviciilor Publice de Deconcentrate.

„Scopul întâlnirii a fost organizarea detaliată a pelerinajului din acest sfârșit de săptămână, din satul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe