Eveniment
Secretarul Primăriei Deva, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Alături de Laura Sârbu, au fost trimişi în judecată şi soţul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, şi Adrian Mihai Bodrean, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, potrivit sursei citate.
În aceeaşi cauză a mai fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, inculpata, în calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei.
Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la „Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.
În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.
„Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian”, mai arată DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.
Cei trei se află în stare de arest preventiv de pe 1 aprilie.
AGERPRES
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Cluj
PROTESTUL suporterilor Universității Cluj: vor urmări meciul cu CFR pe un ECRAN uriaș, amplasat lângă Cluj Arena

Ca urmare a restricțiilor impuse de clubul CFR Cluj la achiziționarea biletelor pentru partida de sâmbătă din Gruia, suporterii Universității Cluj au decis să boicoteze partida și să urmărească desfășurarea acesteia pe…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Peste 70 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 35.000 de lei

Peste 70 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile, în sistem integrat.
În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 359 de verificări de persoane și 203 verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.
Au fost constatate 95 de abateri de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Un aparat electrocasnic va fi interzis la vânzare în România, de la 1 iulie 2025. Care este motivul

Un aparat electrocasnic va fi interzis la vânzare în Uniunea Europeană, de la 1 iulie 2025. Este vorba despre uscătoarele de rufe prin condensare.
Prin această măsură, Uniunea Europeană vrea să scadă consumul de energie în sectorul rezidențial.
În cazul uscătoarelor de rufe prin condensare, consumul este uriaș. Acest aparat consumă, în medie, aproximativ 2.400W pentru un ciclu de uscare, comparativ cu doar 280W…
Citește mai mult pe Alba24.ro