Connect with us

Eveniment

Secțiile de boli infectioase din Miercurea Ciuc vor fi dotate cu sistem de detecţie şi avertizare de incendiu

Publicat



Consiliul Judeţean Harghita intenţionează să instaleze un sistem de detecţie şi avertizare în cazul incendiilor la secţiile de boli infecţioase şi pneumologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

În cadrul unei şedinţe extraordinare de îndată, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat că va fi folosită, în acest sens, o sponsorizare de 100.000 lei, primită din partea unui antreprenor şi a făcut apel către mediul de afaceri din judeţ să sprijine demersul de instalare a unui sistem de semnalizare şi detecţie a incendiilor la secţiile SJU Miercurea Ciuc, aflate în cartierul Şumuleu.

Clădirea în care funcţionează cele două secţii ale Spitalului Judeţean şi unde sunt trataţi pacienţi COVID a fost retrocedată în urmă cu mai mulţi ani Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean nu poate efectua investiţii, ci doar reparaţii minore, de aceea este nevoie de sprijin privat.

„Nu avem voie să investim, numai reparaţii minore avem voie să facem, conform legii. Aşadar, vom continua să colectăm fonduri pentru ca să realizăm mai repede acest sistem de prevenire sau observare a incendiilor şi vă rog, dacă aveţi cunoştinţe, firme, orice sponsorizare este bine-venită”, a spus Borboly Csaba.

sursa foto: Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): România se confruntă, an de an, cu aceleași probleme: secetă și inundații

Publicat

„România se confruntă, an de an, cu aceleași probleme: secetă care distruge culturile agricole și inundații care mătură gospodării întregi, lăsând în urmă vieți distruse și comunități devastate.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj – FCSB, 2-2. Rezultat decis de Louis Munteanu și două GREȘELI personale

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara în Gruia, pe FCSB, într-un meci din etapa a 9-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau pe 6 înaintea partidei, cu 13 puncte, în timp ce FCSB ocupa locul 13 cu 8 puncte, ambele echipe având…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cererile pentru a primi cei 500 de lei pe cardurile educaționale 2024 se depun până pe 3 octombrie. Care sunt CONDIȚIILE

Publicat

Cererile pentru a primi cei 500 de lei pe cardurile educaționale 2024 se depun până pe 3 octombrie. Există, însă, anumite condiții care trebuiesc îndeplinite.

Părinții copiilor de grădiniță și elevilor…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

După ce a intrat în toaleta unei stații CFR din Alba un bărbat s-a ales cu un dosar penal. A provocat daune de aproape 6000 de lei

Publicat

După ce a intrat în toaleta unei stații CFR din Alba un bărbat s-a ales cu un dosar penal. Recent dosarul penal s-a transformat într-o trimitere în judecată. 

Mai exact, în data de 6 septembrie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au admis rechizitoriul procurilor. Bărbatul în cauză va fi judecat pentru distrugere, după o faptă petrecută în urmă cu mai bine de un an. 

Fapta s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2023, în stația CFR, Războieni Cetate. În noaptea respectivă bărbatul a intrat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate