Connect with us

Alba

Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia

Publicat



Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia s-a desfășurat joi în sala de conferințe a căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia.

În prima parte a zilei, începând cu ora 9.00, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2023.

Printre…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Reguli pentru alegeri în România și țările UE. Cum arată sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

Publicat

Reguli pentru alegeri în România și țările UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atât de legislaţia europeană, care defineşte normele comune pentru toate statele membre, cât şi de dispoziţii naţionale specifice. 

Acestea variază de la un stat membru la altul, conform https://www.europarl.europa.eu/.

Regulile comune stabilesc principiul reprezentării proporţionale, norme privind pragurile şi anumite incompatibilităţi cu mandatul de deputat în Parlamentul European, ce se regăsesc în Decizia 2002/772/CE, Euratom a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cum va fi amenajată o zonă din centrul municipiului Alba Iulia. Parcare, stații de autobuz, piste de biciclete

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește reconfigurarea zonei centrale în care se află parcarea neamenajată din Piața Consiliul Europei. Aceasta a servit, un timp, ca locație pentru piață, în perioada în care spațiul acesteia era modernizat. Apoi a rămas ”în așteptare”, pentru modernizare.

Proiectul se numește ”Revitalizare Piața Consiliul Europei prin reconfigurare spațiu public, amplasare stații transport public, amenajare parcaje la sol, pantații de aliniament și spații verzi, amenajare pistă de biciclete și circulații pietonale, iluminat public, amplasare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LISTA secțiilor de votare din Alba, pe fiecare localitate a județului, pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

LISTA secțiilor de votare din Alba din fiecare localitate a județului. Instituția Prefectului Alba a publicat lista secțiilor de votare din județ, pentru alegerile locale și europarlamentare din 2024.

Majoritatea secțiilor de votare vor fi amplasate în instituții de învățământ: școli, licee, grădinițe sau creșe.

Cine candidează la Consiliul Județean Alba. LISTA persoanelor înscrise pentru funcția de președinte și consilieri județeni

În total sunt 440 de secții de votare pe teritoriul întregului județ.

Alegeri 9 iunie: LISTA secțiilor de votare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 10 iunie. Care vor fi zilele mai calde și însorite. Ploile vor fi puține. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea până în 10 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor urca de la valori de 21-25 de grade, săptămâna viitoare, la 27-28 de grade, după 26 mai. Cel mai cald va fi în prima săptămână din iunie, când temperaturile ajung la 30 de grade în vest și 29 de grade în sud.

Vremea va fi mai răcoroasă în intervalul 13-25 mai, însă vor fi variații de temperatură. Săptămâna viitoare, temperaturile cresc din 16 mai.

Vremea de weekend în Alba: Se mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe