Connect with us

Cluj

Senatorul studenților Facultății de Drept al UBB, ales cu majoritate covârșitoare. Cine este și ce își propune

Publicat


Paul Iacob, student în anul II la Facultatea de Drept a UBB, este noul senator al facultății și a primit aproape trei sferturi din voturile colegilor, procent majoritar neatins până acum.

Paul a primit 473 din totalul celor 653 de voturi înregistrate online, în condiţiile în care a avut doi contracandidaţi.

“Cu acest rezultat, Paul devine cel mai reprezentativ senator din întreg Senatul UBB”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul senator al celor de la Drept, Tudor Mureșan.

“O parte dintre colegii mei îmi cunosc activitatea încă din anul I, când am am fost ales reprezentant de an şi membru în Consiliul Facultăţii. Încă de atunci am încercat să îi sprijin, fiind un liant între profesori şi studenţi. Mai mult, cei care mi-au fost atunci contracandidaţi, au devenit, în timp, nişte colaboratori excepţionali. Totodată, mi-am dedicat o parte din timp activităţilor derulate de Organizaţia Studenţilor în Drept şi ELSA Cluj-Napoca. De asemenea, cred că mulţi dintre studenţii care m-au votat aderă la ideile şi obiectivele pe care le promovez, obiective cuprinse în planul managerial”, precizează tânărul Iacob.

Obiectivele acestuia

Principalele targeturi pe care Paul le are au la bază promovarea drepturilor şi oportunităţilor de care beneficiază studenţii.

“Un subiect de importanţă majoră îl reprezintă bursele studenţeşti şi locurile în cămine. Mă voi preocupa ca repartizarea acestora să se facă echitabil şi transparent, respectând regulamentele specifice în vigoare. Totodată, voi monitoriza activitatea căminelor, astfel încât studenţii să beneficieze de condiţii optime”.

Mai mult, dorește să elaboreze un ghid digital al studentului la Drept, realizat sub forma unei colecţii de întrebări frecvente şi răspunsuri de ordin administrativ, care să clarifice nelămuririle colegilor cu privire la diferitele proceduri specifice învăţământului universitar şi să le ofere soluţii concrete şi complexe.

Implicarea și evoluția studentului

Paul a mai fost implicat încă din liceu în activități de voluntariat: “Prin acţiuni de voluntariat, tinerii devin responsabili, dar şi empatici, află care sunt problemele majore ale societăţii şi pot pune umărul la remedierea lor. Învăţă să devină independenţi, dar şi să lucreze în echipă. Voluntariatul oferă şansa tinerilor de a-şi spori stima de sine. Voluntariatul înseamnă progres”.

Paul a luat examenul de Bacalaureat cu media 10, iar la Drept a intrat primul din totalul celor peste 1.000 de candidaţi, în baza mediei dintre nota obţinută la examenul de Bacalaureat şi cea obţinută la un test de raţionament logic, organizat de instituţia de învăţământ.

“Susţin actuala modalitate de selecţie a viitorilor jurişti şi consider că organizarea testului de raţionament logic este un sine qua non.

Asta deoarece admiterea, în forma ei clasică, constituie o îmbinare între capacitatea de memorare, de reproducere a unor informaţii (deprinsă de elevi şi valorificată în cadrul examenului de Bacalaureat) şi capacitatea de raţionament (de a identifica legături logice existente între informaţiile însuşite şi de a propune rapid soluţii). În forma actuală, examenul de raţionament logic presupune rezolvarea a 60 de itemi (întrebări şi probleme) în 60 de minute. Acestea sunt două dintre trăsăturile definitorii pe care trebuie să le deţină un viitor practician al profesiilor juridice”, spune tânărul.

Studentul dorește să urmeze în viitor cursurile Institutului Național de Magistratură și nu exclude o viitoare carieră în domeniul relaţiilor internaţionale.

Karla Fanea

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la fiecare trei luni. Inițiativă a CAS Cluj

Publicat

Veste bună pentru cei care și-au pierdut cardul de asigurat. Începând de miercuri, 27 martie, aceștia nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceară adeverințe la fiecare trei luni.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe