Connect with us

Alba

Sensuri unice pe străzile Mărășești și Gheorghe Doja, la ieșirea din Alba Iulia spre Ciugud, până la barieră. Ce spune primarul

Publicat


Primăria Alba Iulia va realiza în curând mai multe schimbări importante în ceea ce privește desfășurarea traficului la intrarea/ieșirea din municipiu, spre și dinspre șoseaua de centură, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Mai exact, administrația locală va începe de săptămâna viitoare montarea indicatoarelor rutiere pentru sensuri unice pe străzile Mărășești și Gheorghe Doja, pentru fluidizarea traficului. Astfel, se dorește ca circulația rutieră la intrarea/ieșirea din municipiu să se desfășoare după noile reguli de la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. 

Propunerea agreată de Primărie și Poliția Rutieră este:

  • pe strada Mărășești –…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un val de aer cald ajunge în România. La Alba Iulia maximele vor atinge și 20 de grade Celsius

Publicat

Vremea se încălzește treptat în România, iar săptămâna viitoare meteorologii au anunțat temperaturi maxime de 23 de grade Celsius în unele zone din țară.

„Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere”, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Vor fi precipitaţii pe arii restrânse în zilele următoare, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte. În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vrei să devii salvator montan? Salvamont Alba scoate la concurs un post vacant. Condiții pentru candidați

Publicat

Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Alba organizează în data de 7 aprilie un concurs pentru ocuparea a un post de salvator montan gradul I. 

Concursul se va organiza cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, şi va consta în redactarea unei lucrări scrise şi interviu, după următorul calendar:

  • lucrarea scrisă va avea loc în data de 7 aprilie 2023, ora 10:00 la sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba cu sediul cu sediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modificări la apartament: ce lucrări se pot face fără autorizație de construcție. Lucrările pentru care poți primi o amendă uriașă

Publicat

În această perioadă a anului mulți români își fac planuri de reamenajare a locuinței. Din dorința de a avea un spaţiu de locuit mai mare și mai primitor se poate ajunge foarte ușor la încălcarea legii.

Modernizarea apartamentelor pentru obținerea unor spaţii mai generoase a devenit o practică tot mai des întâlnită.

Fie că ajung să spargă pereții de la debaraua pe care nu o consideră utilă sau pe cei dintre cameră și balcon este important să știe că aceste lucrări neautorizate pot să îi afecteze mai târziu pe proprietari sau chiar pe potențialii cumpărători.

De multe ori, aceste modificări făcute fără să fie conform legii, pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

WhatsApp lansează două funcții noi, dar sunt doar pentru iPhone. Ce trebuie să ştie utilizatorii aplicaţiei

Publicat

WhatsApp a lansat două funcții noi, însă aceastea sunt disponibile doar pentru telefoanele iPhone. Utilizatorii aplicației vor putea acum să extragă textul conținut într-o imagine partajată în chat și să seteze mesaje vocale ca actualizare de status. Noutățile vin doar pentru utilizatorii iOS și nu vor ajunge și pe Android.

Prima dintre funcțiile introduse de WhatsApp oferă posibilitatea de a extrage automat textul dintr-o imagine partajată pe chat.

Noua funcție este extrem de simplă, atât timp cât imaginea conține un text clar și vizibil. Atunci când utilizatorul primește pe WhatsApp o imagine cu aceste caracteristici, poate extrage textul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe