Connect with us

Eveniment

Serviciul de Paşapoarte a deschis un punct de lucru la Petroşani, pentru locuitorii din Valea Jiului

Publicat


sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Hunedoara

Locuitorii din zona Văii Jiului îşi pot depune actele pentru obţinerea unui paşaport şi la punctul de lucru ce a fost deschis joi, 12 ianuarie 2023, la Petroşani. Punctul de Lucru a fost deschis de Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte al judeţului Hunedoara, evitând astfel timpul alocat pentru o deplasare la sediul acestuia din Deva.

Sediul punctului de lucru a fost stabilit în clădirea Primăriei Petroşani, iar programul de funcţionare va fi în fiecare zi de joi, între orele 10,00-14,00.

„Cunosc foarte bine Valea Jiului şi caut tot timpul soluţii pentru a aduce serviciile publice mai aproape de cetăţenii din zona aceasta. Am început cu acest punct de lucru şi analizăm posibilitatea de a aduce în Valea Jiului şi alte tipuri de servicii.

Distanţa de peste o oră până în municipiul Deva nu este foarte mare, însă, ţinând cont de programul serviciilor publice, o persoană din Valea Jiului pierde o zi întreagă pentru accesarea acestor servicii”, a declarat, cu acest prilej, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Cetăţenii vor putea depune actele pentru obţinerea paşaportului în fiecare zi de joi, urmând ca documentul de călătorie să fie ridicat de la acest sediu sau să fie primit prin poştă, la domiciliul solicitantului.

„Funcţionarea acestui birou la Petroşani este o necesitate obiectivă, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al reducerii timpilor de deplasare, dată fiind distanţa dintre Deva şi Petroşani.

În acest fel, cetăţenii din Valea Jiului nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Deva pentru depunerea actelor şi ridicarea paşaportului, care se va aduce prin poştă sau aici, la acest punct de lucru”, a precizat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Autorităţile locale caută acum o soluţie pentru ca şi examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere să poată susţinut la Petroşani. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului – Județul Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când se va termina epidemia de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de infecții respiratorii

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări despre epidemia de gripă. Potrivit acestuia, numărul cazurilor este în scădere. În opinia sa, epidemia se va încheia în circa două săptămâni.

Rafila a spus că numărul virozelor și cazurilor de gripă a scăzut cu 25%.

”În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat ministrul, duminică seara, la Prima News, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul spune că, deocamdată suntem în epidemie, dar că se apropie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MARȚI: SIMULARE Evaluare Națională și Bacalaureat 2023 în ALBA. Testări pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, la ROMÂNĂ

Publicat

sala clasa liceu examen

SIMULARE Evaluare Națională și Bacalaureat 2023: Marți, 31 ianuarie, elevi din 95 de unități de învățământ din Alba participă la simularea examenelor din acest an, în cadrul sesiunii de testări organizate la nivel județean, de către Inspectoratul Școlar, la disciplina Limba și literatura română.

Din total, 88 de școli și licee sunt înscrise pentru simularea la Evaluare Națională și 27 de licee participă la simularea examenului de Bacalureat.

Lista IȘJ cuprinde doar unitățile cu personalitate juridică (PJ-uri), însă acestea mai au și unități subordonate (școli), ai căror elevi vor fi cuprinși în sesiunea de simulare a examenelor.

La nivel național, în primăvara acestui an vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lucrări suplimentare la viitorul sediu al Consiliului Județean Alba. Licitație de 3,8 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba alocă 3,8 milioane de lei pentru lucrări suplimentare la viitorul sediu al instituției din Cetatea Alba Carolina – clădirea Centrului Militar. Mai exact, este vorba printre altele despre lucrări de recondiționare scări interioare, finisaje pardoseli, înlocuirea tâmplăriei din lemn, realizarea unei fațade cortină în curtea interioară și realizarea unei pasarele tehnice în pod. 

Consiliul Județean Alba a lansat vineri, 27 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări suplimentare în cadrul proiectului de refuncționalizare și extindere a clădirii Centrului Militar, pentru sediul Consiliului Județean Alba.

Valoarea estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Florin Roman, desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților

Publicat

Florin Roman a fost desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților, în urma votului din Biroul Politic Național al PNL.

”Mulțumesc colegilor deputați liberali, și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, pentru desemnarea ca vicepreședinte al Camerei Deputaților! Îl felicit și pe contracandidatul meu, Robert Sighiartau, pentru competiție!

Este o onoare și o responsabilitate în plus pentru mine și este o victorie și pentru organizația Alba, una din cele mai puternice ale PNL.

 

Am urcat pas cu pas, fără sa ard etape. Din orice demnitate ocupată am fost, sunt și voi fi un liberal devotat cauzei și ideologiei PNL”, a scris Roman, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu, propus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe