Connect with us

Eveniment

Sesizare la DNA împotriva primarului, preşedintelui CJ şi a ADI Ecolect pentru atribuirea contractului de salubritate de la Târgu Mureş

Publicat



Arhivă foto

Claudiu Maior, consilier local în Târgu Mureș, a înaintat marți o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș. Plângerea vizează primarul municipiului, Soos Zoltan, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, și conducerea Agenției de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect, în legătură cu atribuirea noului contract de salubritate.

Autorul plângerii susţine că, în calitatea sa de consilier local, ar fi votat o variantă de contract în cadrul CL Târgu Mureş şi că în contractul de delegare a gestionării deşeurilor, semnat recent de ADI Ecolect cu noul operator, ar fi apărut o serie de inadvertenţe.

„Am venit să depun o plângere împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, ADI Ecolect, a autorilor necunoscuţi, a liderilor administraţiei publice locale pentru ceea ce am văzut în ultimii 2 ani.

Una votăm şi alta se întâmplă în momentul semnării contractului. Şi aici o să vă dau doar câteva indicii, ca să nu le spun altfel. Normal ele sunt nişte falsuri în acte publice, sunt nişte neconcordanţe, dar cu toate astea noi aşteptăm ca cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie să ne spună punctul de vedere. (…)

Aceste puncte şi tot ce vedeţi aici, file întregi au fost scoase din contractul votat de către Primăria Municipiului Târgu Mureş.

Nu mă poate duce la altceva cu gândul decât că cineva din Consiliul Judeţean sau de la Primăria Municipiului Târgu Mureş sau din altă parte nu şi-a dorit decât să facă în aşa fel încât o societate să câştige această licitaţie”, a declarat Claudiu Maior.

Sesizare la DNA.  Ce a declarat Claudiu Maior

El arată că un exemplu ar fi articolul referitor la perioada de mobilizare şi data de începere a operării, care ar fi fost modificat, dar că exemplele ar fi numeroase.

„Deci nu mai există perioadă de mobilizare, nu mai există, acesta este unul dintre subiecte.

Sunt lucruri care astăzi nu mai există în contractul votat, de exemplu, la alineatul 10.

Pe durata perioadei de mobilizare, care aţi văzut că a fost, părţile îşi vor asuma toate obligaţiile necesare şi vor depune toate diligenţele pentru ca prestarea serviciului să poată începe conform celor prevăzute în caietul de sarcini.

La ora actuală aţi văzut ce se întâmplă în Târgu Mureş.

Nu au maşini, nu au oameni, utilajele sunt o mare parte din ele fără euro 6. (…)

Din punctul meu de vedere, este abuz în serviciu, fals, uz de fals.

Vă daţi seama că toate plăţile care se efectuează astăzi sunt un prejudiciu cauzat.

Am cerut în plângerea penală ca în cazul în care cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie vor spune că ceea ce am sesizat prin avocat este legal, să se instituie şi un cont în care să fie blocate aceste sume, care la ora actuală sunt prejudiciu adus şi Primăriei municipiului Târgu Mureş, dar şi celorlalte primării”, a afirmat acesta.

Sesizare la DNA. Toate cele 19 UAT-uri, inclusiv municipiul Târgu Mureş, au rămas fără serviciul de colectare a deşeurilor

Directorul ADI Ecolect Mureş, Andrea Toth, a declarat presei, marţi, că va formula un punct de vedere după ce va primi de la DNA informaţii cu privire la plângerea depusă şi va pune la dispoziţia procurorilor orice document ar putea să fie solicitat.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş a semnat, în 27 iunie, contractul de colectare a deşeurilor pentru zona 2 Mureş, care cuprinde municipiul Târgu Mureş şi alte 18 unităţi administrativ-teritoriale, cu Asocierea Polaris M. Holding – Urban Grup Environment, după aproape trei luni de la rezilierea contractului cu vechiul operator, ca urmare a nerespectării graficelor de ridicare a gunoiului.

Disfuncţionalităţile în ridicarea gunoiului la Târgu Mureş şi în celelalte 18 unităţi administrativ-teritoriale cuprinse în zona a 2-a în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ au apărut în urma schimbării operatorului, după licitaţie, începând cu data de 4 noiembrie 2022, motiv pentru care ADI Ecolect a decis rezilierea contractului cu societatea câştigătoare.

Din data de 4 aprilie 2023 şi până în momentul atribuirii noului contract de salubrizare, toate cele 19 UAT-uri, inclusiv municipiul Târgu Mureş, au rămas fără serviciul de colectare a deşeurilor, ulterior acesta fiind delegat temporar unui operator local. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Urs semnalat pe o stradă din municipiul Sebeș. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

Un urs a fost văzut joi noaptea, în jurul orei 22:10, pe o stradă din municipiul Sebeș. 

Potrivit ISU Alba, prezența animalului a fost semnalată pe strada Călărași din Sebeș.

A fost transmis un mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Joia Mare, ziua în care se vopsesc ouăle. Obiceiuri din satele tradiționale din Cluj

Publicat

În multe zone, în Joia Mare se vopsesc sau se încondeiază ouăle. Se întâlnesc anumite localități în care această practică are loc în Vinerea Mare.

„Împistrirea ouălor”, așa cum i se spune acestei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe