Connect with us

Alba

Sezon de schi în Austria: acces pe pârtii doar pentru cei vaccinați, testați sau care au trecut prin boală

Publicat



Austria îşi va deschide pârtiile de ski în sezonul de iarnă din acest an, însă vor fi introduse unele restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, transmite DPA.

Operatorii de instalaţii pe cablu vor permite accesul numai persoanelor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinaţi sau testaţi împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală, a anunţat luni Guvernul de la Viena. În plus, chiar dacă nu vor fi introduse măsuri de distanţare socială şi de limitare a capacităţii instalaţiilor pe cablu, pasagerii vor fi obligaţi să poarte o mască de tip FFP2.

„Sunt convins că în aceste condiţii va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranţă în ţara noastră”, a declarat ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger.

Cu toate acestea, dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus la secţiile de terapie intensivă va creşte, regulile ar putea fi înăsprite, a precizat Executivul de la Viena.

În prezent, la secţiile de terapie intensivă din Austria sunt internaţi aproximativ 200 de pacienţi infectaţi cu COVID. Imediat după ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităţilor apres-ski, a declarat ministrul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Presiunea părinților asupra copiilor pentru rezultate ”bune” la școală. Ce efecte poate avea pe termen lung

Publicat

Presiunea părinților asupra copiilor pentru rezultate ”bune” la școală poate avea atât efecte pe termen scurt, dar mai ales poate duce la efecte pe termen lung.

Presiunea excesivă exercitată de părinți asupra copiilor pentru a obține rezultate bune la școală poate avea multiple efecte negative asupra dezvoltării și bunăstării acestora, arată o serie de studii recente.

Spre exemplu, cercetările efectuate de instituții de renume, precum American Psychological Association (APA), subliniază impactul negativ al stresului academic asupra sănătății mentale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Personajele din lumea Batman, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Piese de colecție

Publicat

Personajele din lumea Batman se vor regăsi într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Joi, 16 mai 2024, ora 12, în aripa de Nord a Sălii Unirii va fi vernisată o expoziție dedicată copiilor mari și mici deopotrivă, pasionați de personajele de desene animate ori filmele cu eroi salvatori.

Sunt expuse peste 170 de figurine care-i reprezintă pe Batman, Robin și inamicii lor: Joker, Two Face, The Pinguin, Poison Ivy, dar și câteva automobile (Batmobile) ale eroului, realizate de producătorul american Kenner, în perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Planuri pentru ”păduri urbane” la Alba Iulia, pentru reducerea poluării. Unde vor fi plantați arbori și arbuști

Publicat

La Alba Iulia vor fi create ”păduri urbane”, pentru reducerea poluării. Primăria intenționează să acceseze fonduri prin PNRR în acest scop. Pentru pregătirea documentației, cumpără servicii pentru realizarea proiectului tehnico-economic.

Obiectivul este de a crea noi suprafețe acoperite de vegetație forestieră, în zonele urbane și periurbane.

”Aceste păduri urbane se vor înființa folosind o vastă diversitate de arbori și arbuști din specii native și vor avea densități mari, astfel încât să se constituie în ”plămâni verzi”. Beneficiile sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi bărbați din Alba condamnați pentru amenințare: ”Te omorâm și plânge vicele după tine!”. De la ce a pornit scandalul

Publicat

Doi bărbați din satul Feisa, județul Alba au fost condamnați recent pentru violare de domiciliu și amenințare. Deși fapta s-a petrecut la sfârșitul anului 2021, o condamnare a venit în mai 2024. 

Problemele au pornit de la o neînțelegere între persoana vătămată și cei doi bărbați în cauză.

Persoana vătămată i-ar fi acuzat pe aceștia de un furt mai vechi. Cei doi au negat că ar fi avut vreo legătură cu acuzațiile bărbatului, în primă fază.

Apoi seara, după ce au consumat alcool s-au decis să meargă la bărbat și să îi ceară socoteală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe