Connect with us

Alba

Sfântul Antonie cel Mare, sărbătorit de credincioși în 17 ianuarie. Tradiții, superstiții și semnificații

Published

on



Sfântul Cuvios Antonie cel Mare este sărbătorit de Biserică la 17 ianuarie. Este considerat de tradiţia monastică drept cel mai popular ascet şi începătorul vieţii călugăreşti.

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare s-a născut în Egiptul de Sus, în anul 251, într-o familie bogată.

Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare

La vârsta de 20 de ani, după moartea părinţilor, a renunţat la avere şi s-a făcut pustnic pe lângă părinţii ce îşi aveau chiliile în apropierea satului său. După vârsta de 35 de ani a plecat în pustia Egiptului, unde vreme de alţi 20 de ani a trăit în singurătate, în post şi rugăciune.

Vezi și Mesaje de Sfântul Anton. Ce felicitări le poți timite celor dragi, care poartă numele de Anton, Antonia, Antoaneta sau Antonina

Datorită harului şi virtuţilor sale s-a făcut cunoscut, în jurul său formându-se o obşte de ucenici pe care îi îndruma spre desăvârşirea creştină.

Despre Sfântul Antonie se spune că era „Cu adevărat ca un doctor dat Egiptului de Dumnezeu; căci, cine se ducea mâhnit la dânsul şi nu se întorcea bucurându-se? Cine venea la dânsul plângând pe cei morţi şi nu părăsea îndată plânsul? Cine venea mâniat şi nu se schimba îndată în prietenie şi…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Jandarmii din Câmpeni alături de mai mulți elevi de liceu au strâns 50 de saci de gunoaie dintr-o pădure din Munții Apuseni

Published

on

Jandarmii din Câmpeni au luat parte la o acțiune de ecologizare într-o localitate din Munții Apuseni. Alături de ei au luat parte elevi de la Colegiul Național Avram Iancu și angajați ai Primăriei Câmpeni. 

De asemenea la acțiune a mai participat și prefectul județului Nicolae Albu.

Zona în care voluntarii au acționat este situată în localitatea Borlești. În urma acțiunii aceștia au strâns 50 de saci de gunoaie aruncate în natură.

În poze se poate vedea că aceștia au adunat PET-uri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Modificări în programul de transport cu autobuze la Alba Iulia. Trasee noi spre unele cartiere, schimbări în orarul de circulație

Published

on

Modificări în programul de transport cu autobuze STP la Alba Iulia. Primăria solicită Consiliului Local să aprobe un nou traseu spre cartierul Orizont. De asemenea, sunt și schimbări în circulația autobuzelor în alte zone din oraș.

Solicitările privind modificarea programului de transport public vin din partea cetățenilor din cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Orizont și a reprezentanților Carolina Mall, potrivit primăriei.

Consilierii locali vor avea de aprobat actualizarea programului de transport, pe linia 103,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Pompierii din Alba și-au început misunea în localitățile distruse de inundații din Galați. Dezastrul lăsat în urmă de ape

Published

on

Cei 32 de pompieri militari din Alba care au plecat la Galați pentru a lua parte la o misiune națională și-au început activitatea. Aceștia sunt la datorie alături de 1000 de pompieri militari din țară. 

Misiunea lor este de a ajuta pe cât se poate comunitățile grav afectate de inundații. Într-o serie de poze postate pe pagina ISU Alba se poate observa dezastrul lăsat în urmă de furia apelor. 

În total, în urma unui raport preliminar în jur de 7000 de gospodării au fost distruse de ape în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Când poți scoate banii de la Pilonul II de pensii și cât timp poți contribui

Published

on

Când poți scoate banii de la Pilonul II de pensii și cât timp poți contribui? Participanții la Pilonul II de pensii își pot retrage banii doar după ce se pensionează la limită de vârstă. Ei nu pot beneficia de bani dacă se pensionează anticipat. 

Contribuția reprezintă un procent din salariul brut, fiind o parte din contribuţia individuală de asigurări sociale, în prezent 4,75%.

Cotizația la Pilonul II se întrerupe după ieșirea la pensie, dar pensionarii își pot lăsa banii acolo în continuare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement