Connect with us

Alba

Sfântul Ciprian, sărbătorit de credincioși în 2 octombrie. Povestea vrăjitorului care a devenit episcop

Published

on



Sfântul Ciprian este pomenit în calendarul creştin ortodox în data de 2 octombrie. A fost vrăjitor, filosof si slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Siriei. A trecut la creștinism și a devenit episcop.

Sfântul Ciprian a trăit în perioada împăratului roman Decius (249-251). Provine dintr-o familie de necredincioși din Cartagina. La 10 ani, a fost trimis de părinţi săi în muntele Olimpului.

Acolo, Ciprian a învățat ”să schimbe cerul, să pornească vântul, să aducă ploi și tunete, să…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Stăpânul unui bivol condamnat după ce animalul a provocat un grav accident rutier între Teiuș și Aiud. Anchetă complexă

Published

on

O anchetă complexă s-a desfășurat în cazul unui grav accident rutier provocat de un bivol, pe drumul DN 1, între Teiuș și Aiud. Două femei au fost grav rănite și au avut nevoie de aproape 170 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului. Judecătorii au cerut chiar și punctul unor profesori universitari pentru a rezolva cazul. Dar aceștia nu au dat un răspuns concret. În schimb vânzătorul unui magazin de garduri electrice a avut un răspuns la întrebarea magistraților. 

Este vorba despre un accident…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Avertizare Cod Galben de ceață în mai multe zone din județul Alba, miercuri dimineața. Localitățile vizate

Published

on

Meteorologii au emis miercuri dimineața o avertizare Cod Galben de ceață valabilă în mai multe localități din județul Alba, între orele 08:05 și 09:00.

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba, respectiv zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Un italian, patron de firmă de transport, va fi judecat de magistrații din Alba pentru evaziune fiscală. Ce prejudiciu a produs

Published

on

Un italian, patron de firmă, a fost trimis în judecată de magistrații Tribunalului Alba pentru evaziune fiscală. Dosarul a trecut recent, în data de 25 septembrie de stadiul de cameră preliminară. 

În fața magistraților din Alba va ajunge Pompeo B. Acesta este acuzat și trimis în judecată pentru o faptă petrecută în urmă cu mai mulți ani. Cetățeanul italian care a avut o firmă în România nu a trecut în contabilitate mai multe sume de bani pe care nu a plătit impozit.

Faptele pentru care acesta va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

2 octombrie: Ziua Mondială a Nonviolenței. Reamintește lumii importanța păcii

Published

on

2 octombrie: Ziua Mondială a Nonviolenței. Este sărbătorită anual pe 2 octombrie și coincide cu ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi, liderul mișcării pentru independența Indiei și un simbol al rezistenței nonviolente.

Ziua a fost declarată oficial de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 2007, cu scopul de a promova pacea, toleranța, înțelegerea și soluționarea conflictelor prin metode nonviolente.

Această zi nu se concentrează doar pe importanța nonviolenței în rezolvarea conflictelor dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement