Connect with us

Alba

Sfârșitul Adobe Flash Player: din 12 ianuarie 2021 Adobe va bloca rularea clipurilor și animațiilor și recomandă dezinstalarea

Publicat



Adobe Flash Player, softul care a făcut posibilă rularea de animaţii, de videoclipuri şi de alt tip de conţinut interactiv în faza incipientă a World Wide Web, nu mai primește actualizări începând din 31 decembrie 2020.

Adobe le recomandă utilizatorilor să o dezinstaleze pluginul cât mai curând posibil. Începând cu 12 ianuarie 2021, Adobe va bloca rularea videoclipurilor şi a animaţiilor în cadrul Flash Player

Lansată în 1996, aplicaţia a fost odată cea mai populară metodă pentru a viziona clipuri şi a juca jocuri video, însă a început să prezinte probleme de securitate, iar tranziţia către era smartphone-urilor a eşuat, notează BBC.

În 2009, Flash era instalata pe 99 la sută dintre PC-urile conectate la internet, potrivit companiei. Acesta a fost şi momentul din care dispozitivele mobile au început să ia avânt, iar Adobe a reacţionat lent la această schimbare.

Utilizatorii Flash Player se pot aştepta acum să primească notificări pentru dezinstalarea aplicației, în condiţiile în care, în lipsa actualizărilor, vulnerabilităţile sale ar putea fi exploatate de hackeri.

Încă din 2015, Apple a dezactivat Flash Player-ul din browserul său web Safari, iar Google a început să blocheze parţial conținutul Flash în Chrome.

sursa: spotmedia.ro

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Alba

Festivalul Șahistic ”Feeric Șah” la Cugir. 25 de copii și tineri, la start

Publicat

Sala de conferințe din cadrul Centrului Cultural Cugir a găzduit sâmbătă, 18 mai, cea de-a doua ediție a Festivalului Șahistic ”Feeric Șah”.

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București

Publicat

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București. Aceștia s-au alăturat colegilor din instituțiile de cultură din toată țara. 

Reamintim că Muzeul Unirii din Alba Iulia nu a organizat în acest an Noaptea...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe duminică la Alba Iulia. Programul complet al evenimentelor

Publicat

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe duminică la Alba Iulia. Evenimentul va cuprinde spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții, conferințe, concerte și ateliere de creație.

VIDEO: Spectacole surpriză și nume mari la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. La ”Povești” cu Ioana Bogățan

Cu această ocazie, printre invitații...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe