Connect with us

Eveniment

Sibianul Radu Szekely propus secretar de stat în Ministerul Educației

Publicat



Sibianul Radu Szekely a fost ales luni de Alianța USR PLUS secretar de stat în Ministerul Educației, ca urmare a unui proces de candidaturi realizat în interiorul Alianței, dar deschis și experților din afara partidului.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educație și Cultură, cât și Tineret și Cercetare.
Orientat spre o educație modernă, Radu Szekely își dorește să aducă un suflu nou și reformator în procesul educațional din România: „Experiența mea în gestionarea și evaluarea de proiecte educaționale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuții în implementarea programelor finanțate din fonduri europene. Experiența – dobândită în Finlanda – în promovarea și implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de șanse, echitatea, și să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național, inclusiv cu finanțare europeană, care să urmărească eliminarea diferențelor majore ce există între școli din diverse medii în România. Deopotrivă, experiența mea directă în educație privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învățământ către mediul privat. De asemenea, experiența în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare și eficientizare a carierei didactice. În sfârșit, activitatea desfășurată de-a lungul anilor în domeniul învățământului profesional și tehnic, formare inițială și continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu și la revizuirea modului în care aceste rute educaționale sunt integrate în contextul larg al educației pe tot parcursul vieții”, a declarat Radu Szekely.

Alianța USR PLUS propune noi secretari de stat și subsecretari de stat pentru pozițiile care îi revin în cadrul ministerelor în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii
Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educației
Adrian-Ștefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului
Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei
Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

În zilele următoare, Alianța USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică. Pentru ocuparea funcțiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliție, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât și experților din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcții publice.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FC Voluntari – „U” Cluj, 0-1. Clujenii reușesc să obțină victoria în ultima etapă din play-out

Publicat

FC Voluntari și „U” Cluj s-au întâlnit astăzi, 12 mai, pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari în ultima etapă din play-out-ul Superligii României. 
Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai: Ce au rezervat ASTRELE pentru fiecare zodie

Publicat

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai. Care sunt cele mai benefice momente ale săptămânii, vedeți mai jos.

Horoscopul este o practică astrologică ce implică interpretarea pozițiilor și mișcărilor planetelor și a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Ce vor conține și cât vor costa

Publicat

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează aproape 4.800 de pachete cu rechizite școlare ce urmează să fie acordate elevilor în anul școlar 2024-2025. 

Inspectoratul Școlar Județean Alba a lansat, pe 9 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziționarea de rechizite școlare pentru elevii din județ, în anul școlar 2024-2025.

Valoarea totală a contractului este estimată la 279.196,97 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează achiziția de rechizite școlare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mobilitatea academică a studenților. Metodologia prin care studenții se pot muta la alte facultăți din țară sau din străinătate

Publicat

Mobilitatea academică a studenților. Mobilitatea academică a studenților reprezintă dreptul studenților și studenților-doctoranzi de a li se recunoaște creditele transferabile dobândite, în condițiile legii, la alte instituții de învățământ superior din țară sau din străinătate, potrivit unui ordin publicat recent în Monitorul Oficial. 

Ordinul ministrului Educației pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenților a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 9 mai.

Potrivit documentului, mobilitatea academică se referă la toate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe