Connect with us

Eveniment

Sibiu: Arhiepiscopia a donat o staţie de oxigen pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, unde sunt pacienţi cu COVID-19

Publicat



Noua staţie de oxigen a Spitalului de Pneumoftiziologie, cumpărată şi donată de Arhiepiscopia Sibiului, a fost inaugurată marţi, în prezenţa ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, acest generator fiind foarte util mai ales în tratarea pacienţilor cu COVID-19, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Considerăm că este o chemare a lui Dumnezeu care a venit asupra noastră, asupra direcţiunii, asupra managerului dumneavoastră, ca să facem împreună o lucrare. Am considerat că este de datoria noastră, a Bisericii, nu a noastră, a celor care slujim Biserica, ci a noastră, a tuturor, pentru că şi dumneavoastră faceţi parte din Biserică. A venit Biserica să dea oxigen acestui spital, dar am venit, în acelaşi timp, să vă preţuim şi am înălţat rugăciuni către Dumnezeu, în primul rând pe dumneavoastră să vă ocrotească, pentru că atunci când sunteţi la capul bolnavului şi acordaţi primul ajutor, cel în suferinţă prinde curaj. Naşterea Domnului este o bucurie şi se transformă la dumneavoastră într-o speranţă în plus, a biruinţei asupra acestui virus şi asupra tuturor suferinţelor, pentru că el va trece, dar dumneavoastră tot timpul sunteţi aici să acordaţi asistenţă celor care şi-au pierdut sănătatea şi doresc să o redobândească”, a declarat mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu.

Noul generator de oxigen are o capacitate de 16 metri cubi, fiind necesar în condiţiile în care vechea staţie, de 6 metri cubi, nu mai făcea faţă necesităţilor pacienţilor cu COVID-19, potrivit reprezentanţilor spitalului sibian.

Noua staţie de oxigen cumpărată de Arhiepiscopia Sibiului a fost importată din Franţa şi a costat 80.000 de euro.

„Spitalul de Pneumoftiziologie a fost desemnat de Ministerul Sănătăţii spital-suport Covid, un pavilion cu 60 de paturi fiind destinat tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. În anul 2020, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost spitalizaţi aproximativ 2.300 de pacienţi, peste 700 dintre aceştia fiind internaţi în secţia COVID-19”, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES/(AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. UTCN a semnat contractul pentru modernizarea cantinei din complexul studențesc Observator

Publicat

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Prof. dr. ing. Vasile Țopa, alături de Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au semnat sămbătă, 6 iulie 2024,  contractul de finanțare pentru proiectul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Rezultate BACALAUREAT 2024 în ALBA: rată de promovare de 80,3% mai mare față de anul trecut. Harta mediilor de 10

Publicat

Rezultate Bacalaureat 2024 în Alba: rata de promovare a examenului în județ este de 80,3% mai mare față de anul trecut. A fost o medie de 10.

AICI, rezultate BACALAUREAT 2024.

Comparativ, în 2023, rata de promovare a fost de 79,1%/ 83,8% pentru seria curentă (80,08% după contestații). A fost tot o medie de 10. Erau depuse 991 de contestații, majoritatea la Română (518).

În 2022, rata de promovare a fost de 74,67% (76,7% după contestații),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alexia Marcu singura elevă din Alba care a obținut MEDIA ZECE la Bacalaureat 2024. Absolventă a Colegiului Avram Iancu din Câmpeni

Publicat

Alexia Marcu este singura elevă din județul Alba care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalauareat din 2024.

Reporterii alba24.ro au stat de vorbă cu Alexia pentru a afla cum a fost Bacalaureatul din 2024 pentru ea.

Alexia a precizat că media de 10 este rezulatul celor patru ani de studiu. Acesta nu ”a tras tare pe ultima sută de metri” ci a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Rezultate Bacalaureat. Două medii de 10 la Cluj. Județul Cluj, locul 1, rata de promovare de 88,9%

Publicat

Ministerul Educației a publicat, luni, rezultatele de la Bacalaureat, din care rezultă că, la nivelul județului Cluj au fost doar 2 medii de 10, aparținând unor elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate