Connect with us

Eveniment

Sibiu: Mesaj RO-ALERT emis pentru locuitorii din Racovița. O ursoaică și doi pui, îndepărtați de jandarmi

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

O ursoaică şi cei doi pui ai ei au fost văzuţi sâmbătă, 20 mai, în localitatea sibiană Racoviţa. Jandarmii au intervenit în zonă și au alungat animalele spre pădure.

Locuitorii din zonă au primit mesaj RO-ALERT.

UPDATE ora 15.20: ISU Sibiu a emis încă un mesaj de avertizare RO-Alert, tot în localitatea Racovița, întrucât ursul a reapărut în localitate. La fața locului este prezent un echipaj SMURD, pentru asigurarea măsurilor din competența ISU Sibiu.

De asemenea intervin și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației.

Știrea inițială

”Având în vedere sesizarea prezenţei unei ursoaice cu doi pui în zona localităţii Racoviţa, la faţa locului s-a constituit echipa de intervenţie formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, astfel cum este prevăzut în OUG nr. 81 din 21 iulie 2021 – privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, anunţă ISU.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu s-a deplasat imediat în localitatea Racoviţa pentru asigurarea măsurilor de ordine şi de protecţie.

Ursoaica şi puii ei au fost alungaţi înspre pădure, iar jandarmii vor rămâne în zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat.

”Le reamintim cetăţenilor ca atunci când sesizează prezenţa unui urs să nu se apropie de acesta şi să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmite sursa citată.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

Publicat

Paștele catolic se sărbătorește, anul acesta, înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Andrei Haneș, taragotistul din Alba, a luat locul I la Festivalul Național ”Florile Ceahlăului”. O doină a cucerit jurații

Publicat

Andrei Haneș, tânărul taragotist din Alba, a cucerit jurații Festivalului Național ”Florile Ceahlăului”. Acesta a obținut locul I, la secțiunea instrumente populare.

Muzicianul a declarat pentru alba24.ro că o doină a fost cea care i-a încântat pe jurați.

La preselecții, pentru festivalul național s-au înscris în jur de 200 de concurenți. Au fost selectați 85, dar în gală au intrat doar 25 de muzicieni.

Andrei și-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Primăria Alba Iulia caută firme care să curețe zonele de colectare a deșeurilor din municipiu. Valoarea contractului

Publicat

Primăria Alba Iulia caută firme care să asigure curățarea și dezinfectarea zonelor unde sunt puncte de colectare a deșeurilor din municipiu.

Este vorba despre cele peste 100 de platforme de gunoi, subterane și supraterane.

Primăria a lansat în 25 martie procedura de achiziție directă. Obiectul este ”curățarea și dezinfectarea platformelor subterane și supraterane din municipiul Alba Iulia.

Aceste servicii vor fi asigurate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe