Connect with us

Eveniment

Sibiu: Muzeul ASTRA sărbătorește Ziua Națională a Costumului Tradițional cu intrare gratuită pentru cei îmbrăcați în costume populare

Publicat


sursa foto: Facebook / Muzeul Astra

Conform unui comunicat de presă transmis joi de AGERPRES, cei care vor vizita Muzeul ASTRA duminică, purtând costume populare tradiționale, vor putea beneficia de intrare gratuită. Această zi va fi dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România.

„Duminică, 14 mai 2023 intrarea va fi gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcaţi în costum popular complet (femei: ie, poale, şurţ şi cătrinţă/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbaţi: cămaşă, cioareci sau iţari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă)”, se arată în comunicat.

Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului va organiza duminică, un atelier interactiv de confecţionat ciucuri de împodobit tolicile şi cergile date la piuă, însoţit de o sesiune de întrebări şi răspunsuri denumită sugestiv ‘De la cioareci la blue jeans’. Între orele 11,00 şi 15,00 muzeografii Elena Găvan şi Florin Streza alături de Doina Halcea, conservator, vor descrie vizitatorilor cum se confecţiona pe vremuri pânza pentru cioareci şi ce fel de instrumentar se folosea în acest scop.

Acţiunea are loc la Complexul de industrii textile de la Gura Râului, judeţul Sibiu/ Piva de la Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT cu două mașini la Ciurila, în Cluj. Bărbat RĂNIT dus de urgență la spital

Publicat

Un accident de circulație a avur loc în urmă cu puțin timp pe DJ107R, în Filea de sus, comuna Ciurila.

Pompierii din cadrul Gărzii Băișoara intervin la acest accident.

ACCIDENT cu două mașini la Ciurila,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Finanțare de la Consiliul Județean Alba, pentru funcționarea unor centre de zi pentru copii. Care este suma propusă din buget

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în ședința din 27 septembrie, asigurarea finanţării din bugetul local al județului a serviciilor sociale furnizate în cadrul centrelor de zi pentru copii.

Acestea sunt amenajate pentru prevenirea separării copilului de părinţi.

Cuantumul propus este de 17.550 lei/lună/centru de zi și reprezintă cota-parte necesară susţinerii funcţionării acestor servicii.

Centrele de zi sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Acoperișul unei case din Aluniș a luat foc. Proprietarul, un bărbat în vârstă, a aprimit îngrijiri de la medici

Publicat

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla și a Detașamentului Dej intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit din localitatea Aluniș.

În momentul sosirii la fața locului pompierii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

LIVE: Festivalul Național de Muzică Folk ”Ziua de Mâine” de la Palatul Cultural din Blaj. Prima seară a evenimentului

Publicat

La Palatul Cultural din Blaj a început, sâmbătă seara, ediția 2023 a Festivalului Național de Muzică Folk ”Ziua de mâine”. Potrivit organizatorilor, sunt sute de spectatori.

În prima seară a evenimentului, pe scenă urcă Mircea Vintilă, Emeric Imre, Cristian Buică, Puiu Ivanițchi, Marinela Popa și ”Primavera”.


În foaierul Palatului Cultural din Blaj se desfășoară show-ul de caricatură „Râsul în grup” și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe