Connect with us

Brasov

Sibiu: Schior accidentat în Munții Făgăraș

Publicat


Un schior care practica sporturi de iarnă în Munții Făgăraș s-a accidentat duminică. Bărbatul din Craiova a suferit o fractură de tibie deschisă.

Conform Salvamont Sibiu, un schior a suferit un accident și are o fractură de tibie deschisă, scrie MEDIAFAX.

„Se deplasează echipele Salvamont pentru recuperarea acestuia”, spun salvamontiștii.

Colegii schiorului au reușit să-l ducă până la o cabană, de unde urmează să fie preluat de salvamontiști.

Este vorba despre un bărbat de 37 de ani din Craiova.

Riscul de producere a unor avalanşe în Munții Făgăraș este moderat, în condiţiile în care ninsorile din ultimele două zile au depus un strat subțire de zăpadă proaspătă, care parțial a fost spulberată din zona înaltă spre zonele mai adăpostite și pe văi.

La peste 1.800 de metri, la supraîncărcări mari, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, mai ales în zonele adăpostite, unde sunt prezente depozite mai vechi sau în apropierea crestelor unde sunt plăci mai vechi de vânt, care încă se pot fisura.

Sub 1.800 de metri altitudine, stratul de zăpadă este redus, iar în partea superioară prezintă cruste de gheață. În zonele cu depozite mai mari, pe pantele suficient de înclinate din zona 1500-1800 m, la supraîncărcări mari, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici.

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Atenție, șoferi! Polițiștii anunță controale pe Valea Prahovei. La ce trebuie să fii atent

Publicat

În ultima perioadă, numărul de autovehicule neechipate corespunzător pe drumurile naționale a crescut alarmant, ceea ce a determinat autoritățile să ia măsuri.

Potrivit DRDP Brașov, în următoarea perioadă se vor intensifica controalele, în special în zonele montane și mai ales în perioadele cu avertizări meteo (viscol, ninsoare), unde un autovehicul neechipat corespunzător poate provoca probleme majore și blocaje atât în trafic, cât și în intervențiile utilajelor de deszăpezire.

”Având în vedere că în ultima perioadă am întâlnit din ce în ce mai des autovehicule neechipate corespunzător pe drumurile naționale, am cerut…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Polițiștii din Brașov, acuzați că au luat mită de la șoferi, puși în libertate. Patru dintre ei, sub control judiciar

Publicat

Arhivă foto

Patru dintre cei cinci poliţişti braşoveni reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie, vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar, pentru în cazul celui de-al cincilea nu au existat probe suficiente pentru a fi inculpat, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Cei patru sunt angajaţi ai subunităţii de Poliţie din municipiul Codlea, cel de-al cincilea, pentru care nu s-a luat măsura controlului judiciar după reţinerea iniţială, fiind din oraşul Ghimbav.

„După coroborarea probelor, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că patru dintre persoanele cercetate au săvârşit infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv agenţi de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei municipiului Codlea, iar ca urmare a acestui fapt a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi li s-a adus la cunoştinţă actul de inculpare în prezenţa unui avocat.

De asemenea, în cursul zilei de azi (vineri-n.r.), după analiza condiţiilor legale, s-a dispus faţă de toţi cei patru inculpaţi măsura controlului judiciar, stabilindu-se printre obligaţii şi aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform sursei citate, în cadrul acestui dosar au fost audiate, în total, 28 de persoane, inclusiv cele cercetate.

Cinci poliţişti, patru de la Codlea şi unul de la Ghimbav, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie în care, cu o zi înainte, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi la o subunitate de poliţie (cea din Codlea) din judeţul Braşov.

Acuzaţiile aduse celor cinci sunt de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind bănuiţi că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Săptămâna culturală 3-9 februarie 2023, în Brașov: Ce evenimente vor avea loc

Publicat

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Începând de vineri, 3 februarie 2023 și până în data de 9 februarie 2023 în județul Brașov vor avea loc mai multe evenimente culturale.

„Vă prezentăm evenimentele culturale organizate de instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Braşov sau desfăşurate în cadrul acestora”, anunță într-o postare pe pagina de Facebook, Consiliul Județean Brașov:

Vineri 3 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 14:00 – Ziua internațională a cititului cu voce tare, zi dedicată cadrelor didactice
 • Muzeul de Artă Braşov, ora 17:00 – „Re:Imagine Braşov”, atelier de creaţie live pentru 5 artişti contemporani

Duminică 5 februarie

Centrul Cultural Reduta, orele 16:00 şi 18:00 – „Năzdrăvanii în concert”, spectacol pentru copii cu personaje îndrăgite din desenele animate

Luni 6 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 9:00 – Comemorare Carlo Goldoni, 230 ani de la moartea marelui dramaturg – „Hangița” – teatru audio
 • Centrul Cultural Reduta, ora 20:00 – „Niște oameni”, Stand up Comedy cu Mirică, Luiza, Mitran și Virgil

Marţi 7 februarie

 • Școala Gimnazială nr. 13 Brașov, ora 13:00 – „Alfabetul vesel”, atelier de pedagogie muzeală organizat de Muzeul „Casa Mureşenilor”
 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 16:00 – vizionarea filmului de animaţie „Pinocchio”
 • Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Care pe care” spectacol de teatru cu Anca Sigartău

Miercuri 8 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 9:00 – „La povești despre sănătatea dințișorilor noști”, cu prilejul Zilei Internaționale a Stomatologului (9 februarie)
 • Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, ora 17:00 – „Recitalul de la ora cinci” susţinut de artişti ai Operei Braşov
 • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov, Sala festivă, ora 18:30 – „Stă să plouă”, adaptare după Lia Bugnar, spectacol susţinut de elevii clasei de teatru, prof. Georgiana Ion
 • Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Mirciulică”, proiecție de film

Joi 9 februarie

Școala Gimnazială nr. 6 Brașov, ora 9:00 – „Alfabetul vesel”, atelier de pedagogie muzeală organizat de Muzeul „Casa Mureşenilor”

Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 11:00 – Ziua Internațională a Pizzei – 9 februarie: Istoric, rețete, curiozități

Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Două surori mortale” cu Dorina Roman, spectacol al Teatrului Particular Brașov

Vă invităm să vizitaţi expoziţiile care sunt deschise în această perioadă la instituţiile culturale din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov

 • „Scrisoarea lui Neacșu se întoarce la destinație”, expoziţie la Casa Sfatului
 • „Brașov 1987”, expoziţie la Casa Sfatului 1922. Anul Încoronării”, expoziţie de fotografie la Casa Sfatului

Masterclass Brașov 2022 – „Balcanii în istorie”, expoziție la Casa Sfatului

 • Expoziția concursului național „Balcanii în istorie”, la Casa Sfatului
 • Expoziția cu lucrările câştigătoare ale concursului județean „Istorii din Balcani”, la Casa Sfatului

Muzeul de Etnografie Braşov

 • „Patrimoniul textil”, expoziţia permanentă a muzeului (B-dul Eroilor 21A)
 • „Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, expoziție temporară

Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului

 • „Lemn și om – o poveste de viață în Brașov și sud-estul Transilvaniei”, expoziție temporară (Piața Sfatului nr. 15)
 • „Ceramica fină din Brașov în secolul al XIX-lea” – expoziție temporară

Muzeul de Artă Braşov

„Galeria Naţională”, expoziția permanentă a muzeului „Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, expoziţie temporară de fotografie semnată Teofil Mihăilescu

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov

 • Expoziția permanentă, la sediul muzeului (Piața Sfatului 25)
 • „O poveste dulce”, expoziție temporară organizată în parteneriat cu Muzeul Jucăriilor din București

Casa memorială „Ştefan Baciu” Braşov

„Familia Baciu”, expoziţie permanentă la sediul muzeului (Str. Gh. Baiulescu nr. 9)

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov

 • „Stendhal”, expoziţie tematică de carte la Secţia de împrumut
 • „Imperiul Bizantin – istorie şi moştenire”, expoziţie tematică de carte, la sediul central, etajul I
 • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov
 • „Accent și armonie vizuală” expoziție colectivă de pictură şi grafică realizată de elevi coordonați de prof. Mihaela Modâlcă şi prezentată la
 • Galeria de pe Scară a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”

Citește mai departe

Brasov

VIDEO: A fost finalizată prima acțiune de dezinfecție la toate cele trei ferme de curcani din Codlea. Precizările ANSVSA

Publicat

sursa foto: captură video Facebook / Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Vineri, 3 februarie 2023,  prima acțiune de dezinfecție (dezinfecția preliminară) la toate cele trei ferme de curcani din Codlea unde a fost diagnosticată gripa aviară, a fost finalizată, anunță ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, conform procedurilor, după depopularea fermelor, spațiile utilizate pentru adăpostirea animalelor, echipamentul susceptibil de a fi contaminat, precum și vehiculele utilizate pentru transportul păsărilor, al cadavrelor, al hranei pentru păsările domestice, al gunoiului de grajd, al așternutului pentru păsări și al oricărei alte materii sau substanțe susceptibile de a fi contaminate, sunt supuse procedurilor de curăţare şi dezinfecţie.

A fost realizată prima dezinfecție a adăposturilor (care vor fi urmate de cea de a doua, la 14 zile și cea de a treia la 21 de zile).

Curăţarea şi dezinfecţia în exploataţiile comerciale au drept scop reducerea presiunii virale prin eliminarea germenilor specifici.

Aceste măsuri sunt susținute de punerea în aplicare a metodelor adecvate de dezinfecție la intrările și ieșirile din clădirile unde sunt adăpostite păsările, precum și la cele din exploatație.

De asemenea, au fost plasate postere de avertizare cu textul: „intrarea interzis, suspiciune gripă aviară”.

Accesul în exploatațiile afectate este permis numai persoanelor implicate în gestionarea focarelor de boală.

Tot efectivul de curcani afectat, de 223.510 de capete, după eutanasiere a fost ecarisat prin îngropare, pe un teren care aparține Primăriei Codlea, stabilit prin decizia Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB).

În zonele de protecţie şi supraveghere, stabilite în urma declarării focarelor, sunt menţinute măsurile de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport pentru toate fermele.

Nici o pasăre de curte și nici un mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatațiile din zonele de restricție, fără autorizarea autorității competente.

Pentru exploatațiile din afara zonelor de restricţie, continuă aplicarea măsurilor de supraveghere și control, astfel încât să se poată interveni rapid, în eventualitatea depistării unor simptome care pot fi atribuite gripei aviare.

Măsurile prevăzute în decizia CLCB se vor menține cel puțin treizeci de zile de la data încheierii operațiunilor preliminare de curățare și dezinfecție a exploatațiilor infectate, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Reprezentanții Uniunii Crescătorilor de Păsări din România au fost informați asupra măsurilor suplimentare de biosecuritate care trebuie instituite în fermele comerciale de păsări, pentru a preveni răspândirea bolii, precizează instituția.

Citește mai departe