Connect with us

Eveniment

Sibiu: Selecţie de adolescenţi artişti în cadrul proiectului european "Liberty", derulat de Teatrul "Radu Stanca"

Publicat


Tinerii pasionaţi de arte vizuale, teatru, muzică şi dans, cu vârste între 14 şi 19 ani, sunt invitaţi de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu (TNRS) să participe în proiectul „Liberty”, care va fi derulat începând de joi până în 3 mai, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„LIBERTY, printre cele mai actuale proiecte europene în care este implicat Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu, finanţat prin Programul Europa Creativă, aduce în atenţia tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani o nouă provocare. Pasionaţii de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativă, interesaţi să înveţe mai multe lucruri despre pasiunile lor de la specialişti în domeniu şi din experienţele altor tineri de vârste apropiate, sunt invitaţi să participe la o serie de ateliere creative. Tinerii interesaţi sunt rugaţi să trimită un material video, o ilustraţie sau un text care să conţină o scurtă prezentare şi o modalitate de exprimare a libertăţii prin arta care îi pasionează. Dezvoltarea abilităţilor artistice sub îndrumarea unor profesionişti, includerea într-un portofoliu alături de 750 de artişti internaţionali ori posibilitatea de a lucra cu tineri din alte ţări europene, se numără printre oportunităţile oferite în cadrul proiectului”, se arată în comunicatul TNRS.

Participanţii pot fi selecţionaţi, la finalul atelierelor creative, pentru a face parte dintr-un performance coordonat de regizorul Bobi Pricop, care va fi produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu în perioada 8-17 iulie 2021 şi va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în perioada 20-29 august 2021.

Atelierele creative vor avea loc în perioada 28 iunie – 7 iulie, iar înscrierea este gratuită. Programul acestora va fi comunicat ulterior înscrierii. Materialele pot fi trimise până la data de 3 mai 2021, pe adresa tnrs@sibfest.ro.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu este implicat în proiectul „LIBERTY”, finanţat prin Programul Europa Creativă, alături de organizaţii culturale precum: Explora – Roma (Italia), CESIE – Palermo (Italia), Hamburg Altonale – Hamburg (Germania), ArtReach -Leicester (Marea Britanie), Centre for Youth Culture-Pionirski Dom – Ljubljana (Slovenia), Trafo House of Contemporary Arts – Budapesta (Ungaria), Aalborg Karneval – Aalborg (Danemarca), Centre E8 – Belgrad (Serbia), CNC Danse – Nathalie Cornille Company – Wambechies (Franţa), European Educational Exchanges – Youth for Understanding – Bruxelles (Belgia), Den Selvejende Institution Swinging Europe – Herning (Danemarca), în perioada 2019- 2023.

Acest parteneriat are ca scop dezvoltarea şi îmbunătăţirea semnificativă a procesului de colaborare artistică iniţiat în proiectele anterioare finanţate prin Programul Europa Creativă, dar de această dată accentul este pus pe tineri artişti, cu vârsta sub 30 de ani. Colaborarea la scară largă este esenţială pentru a atinge impactul dorit şi pentru a realiza obiectivele ambiţioase, menţionează comunicatul TNRS.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu anunţă şi că este lider la nivel naţional ca număr de proiecte europene la activ, din 2014 până în prezent, poziţie certificată de Biroul Europa Creativă România, Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii, cu ocazia webinar-ului „Europa Creativă: bune practici de cooperare în artele spectacolului”, desfăşurat în data de 6 octombrie 2020. „Be SpectACTive!” (2 ediţii), „Poetic Invasion of the Cities”, „Power of Diversity – The Crossing Lines”, „Voices of Solidarity”, „Liberty. A New European Generation” şi „People Power Partnership” sunt proiectele în care Naţionalul sibian a înregistrat titulatura de partener. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Teatrul Național Radu Stanca Sibiu/facebook.com

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vreme rece până sâmbătă. Unde vor mai fi ploi, vânt puternic sau ninsori. Atenționarea meteorologilor

Publicat

Va fi vreme rece până sâmbătă, 20 aprilie, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În unele zone va mai ploua și va fi vânt puternic. La altitudini mari vor fi semnalate lapoviță și ninsori.

Până în 20 aprilie, ora 9.00, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi (18 aprilie), temporar va ploua…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, după controale la pensiuni, cluburi, magazine. Nereguli constatate

Publicat

Reprezentanții ISU Alba au dat amenzi de peste 1,4 milioane lei după controale la pensiuni, restaurante, cluburi, magazine, unități de producție. Verificările au fost derulate în primele trei luni ale anului.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au derulat 179 controale la obiective având destinaţia de:

turism, comerţ,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe