Connect with us

Eveniment

Sibiu: Zăpadă de 35 cm la Bâlea Lac. Constructorii intenţionează să ridice un nou hotel de gheaţă

Publicat



Arhivă foto

La stația meteo din județul Sibiu, cel mai înalt strat de zăpadă înregistrat atinge 35 de centimetri, situat în zona Bâlea Lac, la o altitudine de peste 2.000 de metri în munții Făgăraș. Aici, Arnold Klingeis intenționează să construiască, pentru a 17-a oară, un hotel de gheață, un obiectiv turistic fără precedent în România, conform unui comunicat de presă.

„Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş”, se arată în comunicatul de presă.

Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 – 2024” este „Arta modernă în gheaţă”, iar fiecare cameră din viitorul va purta numele unui cunoscut artist contemporan şi decorul interior va fi inspirat din arta modernă.

Constructorii promit şi un aspect exterior schimbat în acest an pentru hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

„În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din ‘cărămizi’ de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud-est a Europei”, se mai precizează în comunicatul de presă. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii medii (liceu, cu absolvire)/ școală profesională și/sau curs caliicare bucătar; vechime…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Simbolizează intrarea lui Iisus Hristos în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat

Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Preasfinţia Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe