Connect with us

Eveniment

Sibiul, în topul județelor privind vaccinarea

Publicat


Pentru prima dată, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat o situație a vaccinării în județele din România. Sibiul se află pe locul cinci. Pe ultimele locuri sunt Suceava și Giurgiu.

Situația județelor în funcție de procentul populației vaccinate cu cel puțin o doză (4 mai, ora 18.00):

București 31.2 %
Cluj 28.0 %
Timiș 22.5
Brașov 22.0 %
Sibiu 21.8 %
Constanța 21.4 %
Alba 19.5 %
Ilfov 18.7 %
Mureș 17.7 %
Sălaj 17.6 %
Iași 16.8 %
Prahova 17.6 %
Satu-Mare 17.0 %
Dolj 17.3 %
Hunedoara 17.3 %
Maramureș 16.6 %
Bihor 16.0 %
Vâlcea 16.4 %
Arad 15.6 %
Tulcea 15.5 %
Bistrița-Năsăud 14.6 %
Harghita 14.6 %
Galați 14.7 %
Argeș 14.8 %
Ialomița 14.3 %
Gorj 14.9 %
Dâmbovița 14.1 %
Buzău 14.1…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Începe proiectatea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță începerea proiectării Autostrăzii „Unirii” A8: „când avem proiectele bine pregătite, salvăm enorm de mulți ani în implementare”.

Drulă a spus că începe, vineri, proiectarea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

„E vorba de cei aproximativ 100 de kilometri care traversează de la est la vest Moldova la latitudinea Iașului. Este același tip de contract cum lansăm licitația pentru A7, numai că pentru A8, din păcate, nu am avut acest pas făcut din urmă. Am am putut lansa o licitație de execuție de lucrări: e vorba de studiu de fezabilitate plus proiect tehnic care durează 24 de luni, exact cum a fost și la A7”, afirmă ministrul Transporturilor.

Când avem proiectele bine pregătite, salvăm „enorm de mulți ani în implementare”, adaugă Drulă.

„În loc să avem un proiect fușerit în trei luni de zile și după aceea să stăm 9 ani în construcție în loc de 2, stăm 2 ani și pregătim proiectul și apoi execuția lucrării lucrărilor durează efectiv 2 ani și avem astfel de exemple de succes deja”, adaugă ministrul.

Autostrada A8 va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de 320 de kilometri.

(sursa: Mediafax)

[Romania24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Florin Cîțu: Obligația de a purta mască în birouri ar putea fi eliminată dacă este vaccinat tot personalul

Publicat

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va fi analizată o propunere potrivit căreia angajații dintr-o companie să nu mai poarte mască dacă tot personalul este vaccinat. O astfel de măsură ar putea fi aplicată de la 1 iunie.

„Noi am oferit companilor centre de vaccinare. Va fi încă o propunere ca în office space să nu se mai poarte mască dacă toate persoanele sunt vaccinate. Este o propunere pe care am făcut-o comitetului interministerial, este pe masa comitetului, vom vedea ce vor spune cei de la Ministerul Sănătății, ce spun cei de la Ministerul Afacerilor Interne, toți sunt acolo și vedem și opiniile lor. Este ceea ce cred eu că se poate face, dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate să se stea fără mască”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Întrebat despre posibile stimulente pentru vaccinare, premierul a spus că „cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate, în care putem să circulăm liber fără mască”.

sursa: hotnews.ro

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Ryan Air introduce o nouă rută de la Sibiu – Zbor direct către Danemarca

Publicat

Sibienii vor putea zbura în Danemarca, spre Billund, începând cu luna noiembrie. Zborurile vor fi operate de Ryan Air cu 2 frecvențe săptămânale în zilele de luni și vineri. Biletele către această nouă destinație au fost deja puse în vânzare pe website-ul companiei aeriene.

În ciuda contextului pandemic actual și a provocărilor fără precedent cauzate de acesta, eforturile continue și angajamentul asumat de întreaga echipa a aeroportului sibian față de comunitatea deservită se concretizează în noi oportunități de călătorie.

Reamintim faptul că, noul partener al aeroportului sibian va lansa în anul 2021 4 (patru) noi rute spre: Veneția – 1 iunie, Bologna – 2 iulie, Corfu – 3 iulie și Billund – 1 noiembrie oferind noi…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : Acțiuni curățenie CNAIR 5 Mai 2021: – Igienizare parcări DN15; – Igienizare pa…

Publicat

Acțiuni curățenie CNAIR 5 Mai 2021:

– Igienizare parcări DN15;
– Igienizare parcări DN28A;
– Curățare parte carosabilă DN17;
– Igienizare DN6;
– Igienizare DN65A;
– Igienizare VO6F;
– Revizie și igienizare DN2 și DN2B.

Facebook / CNAIR

Citește mai departe