Connect with us

Eveniment

Site-ul Aeroportului Internațional Sibiu, atacat cibernetic de hackeri

Publicat


Website-ul Aeroportului Internațional Sibiu www.sibiuairport.ro a fost ținta unui atac cibernetic de tip DDoS, transmit, luni, reprezentanții companiei.

Atacul tip DDoS (A distributed denial-of-service), care a făcut indisponibil temporar website-ul, a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 23.

„În data de 01.05.2022 in jurul orei 23:00 website-ul Aeroportului International Sibiu www.sibiuairport.ro a fost ținta unui atac tip DDoS (A distributed denial-of-service) care a indisponibilizat temporar website-ul prin lansarea unui volum uriaș de trafic fals”, spun reprezentanții AIS.

Potrivit acestora, nu au fost compromise date și nu a fost afectat serverul.

„S-au luat măsurile pentru respingerea atacului, iar în jurul orei 02:00 (02.05.2022) website-ul a fost parțial disponibil. (…) În jurul orei 03:00 acesta a fost complet funcțional”, adaugă sursa citată.

În cursul ultimelor zile, și serverele care gestionează website-urile CN Aeroporturi București au fost supuse la atacuri cibernetice repetate, anunță compania, într-un comunicat.

(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

VIDEO. O mașină a luat FOC pe strada Observatorului din Cluj. Pompierii au intervenit rapid. Autoturismul, grav avariat

Publicat

masina in flacari.jpg

O mașină a luat foc în timp ce rula pe strada Observatorului din Cluj-Napoca.

Pompierii au intervenit rapid cu o atospecială cu apă și spumă.

Mașină în flăcări pe strada Observatorului

Potrivit pompierilor, a luat foc capota unei mașini. Din fericire nu sunt victime.

Intervenția a fost una de scurtă durată, pompierii reușind să stingă flăcările rapid.

Mașina a fost serios avariată.

 

 

 

 

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Povestea Încoronării, prezentată la Abrud, Câmpeni, Avram Iancu și Albac. Lecții de istorie vie în Apuseni

Publicat

Povestea Încoronării va fi prezentată sub formă de reprezentație de reconstituire istorică, în această săptămână, în patru localități din Apuseni. Este vorba despre o inițiativă a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, de promovare a actului de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

De joi, 26 mai, până duminică, 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale Historia Renascita din Pitești, vor fi prezenți la Abrud, Câmpeni, Avram Iancu și Albac, unde vor ține o adevărată lecție de istorie vie, ”Povestea Încoronării”.

Aceștia vor da viață atât regelui Ferdinand și reginei Maria, cât și altor personalități prezente atunci la Alba Iulia, precum: Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițerilor români care au purtat hlamidele regale.

În cadrul evenimentului va fi vernisată și o expoziție stradală, dedicată Încoronării.

PROGRAM

  • Joi, 26 mai, ora 16.00 – Abrud
  • Vineri, 27 mai, ora 12.00 – Câmpeni
  • Sâmbătă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Salariaţii din învăţământ reiau miercuri protestele. Care sunt principalele solicitări ale federațiilor din educație

Publicat

Miercuri are loc în Piața Victoriei din București o acțiune de protest organizată de federațiile reprezentative din învățământ, motivul principal fiind scăderea dramatică a puterii de cumpărare în rândul salariaților din educație. Acest fenomen se manifestă cu precădere la personalul nedidactic, din cauza salariilor foarte mici și a creșterii accentuate a prețurilor la produsele de consum de bază.

Solicitarea principală a protestatarilor este aceea ca Guvernul României să aplice în perioada imediat următoare Legea salarizării.

Astfel, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ pe care îi reprezintă, reiau protestele și  organizează miercuri, începând cu ora 11.00, un pichet în Piața Victoriei la care sunt așteptați aproximativ 500 de membri de sindicat.

Acţiunea urmărește să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior.

Multe unități de învățământ se confruntă cu o lipsă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

31 mai: Târg de joburi pentru studenți și absolvenți, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc marți, 31 mai, Târgul de Joburi PRO-CARIERA. La eveniment sunt așteptați studenți sau absolvenți de la toate specializările UAB, care sunt în căutarea unui loc de muncă. 

Târgul este organizat de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba.

Evenimentul va avea loc marți, 31 mai, în Sala Bosch (Corp C, Parter) a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment prin oferirea de locuri de muncă studenților sau absolvenților, locuri de practică sau internship vor notifica intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile până la data de 27 mai 2022 la adresa de email larisadragolea@uab.ro, în vederea alocării unui stand.

Acest târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2022-0559 – Corelarea competențelor studenților cu cerințele pieței muncii prin activități și servicii specifice de consiliere în carieră și monitorizarea inserției absolvenților în cadrul UAB – PRO CARIERA, finanțat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe