Connect with us

Eveniment

Situație critică la Spitalul municipal din Hunedoara. Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii COVID

Publicat


Spitalul Municipal “dr.Alexandru Simionescu” din Hunedoara, singura unitate medicală destinată tratării exclusive a pacienţilor bolnavi de COVID-19 din judeţul Hunedoara, nu mai are locuri la secţia ATI, toate cele 14 paturi fiind ocupate joi.

În schimb, mai sunt locuri pe alte secţii unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, spitalul având o capacitate de 150 de paturi, număr determinat de posibilitatea unităţii medicale de a asigura oxigenul necesar bolnavilor.

“Nu mai sunt locuri la ATI, toate cele 14 fiind ocupate. Au mai fost locuri la ATI, unele s-au eliberat, dar la acest moment sunt ocupate toate. Pe celelalte secţii ale spitalului mai sunt locuri”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae.

El a arătat că spitalul poate face faţă oricăror situaţii, însă principala problemă se referă la asigurarea asistenţei medicale pentru persoanele din municipiul Hunedoara şi localităţile învecinate, deoarece pacienţii non-COVID trebuie internaţi în alte unităţi medicale din judeţ.

Managerul Spitalului Municipal Hunedoara a menţionat, în acest context, că sunt peste 20.000 de persoane, în marea lor majoritate pensionari, cu patologii diverse, care, în caz de nevoie, vor trebui să se interneze în spitale din alte oraşe.

“Ca spital, putem face faţă la orice scenariu: spital suport COVID, spital COVID sau spital curat. Am dovedit acest lucru pe toată durata pandemiei de COVID-19. Problema este însă asigurarea suportului pentru comunitatea hunedoreană, care, prin desemnarea noastră ca spital COVID este privată de serviciile medicale non COVID. Dorinţa spitalului şi a Primăriei Hunedoara este de a se reveni la situaţia de spital suport COVID, cât de repede se poate. Solicitarea noastră vine pentru comunitatea locală, fiindcă nu este normal ca localitatea cea mai mare din judeţ să nu aibă suport medical non COVID”, a menţionat managerul Radu Budae.

El a mai spus că Primăria Hunedoara a iniţiat o petiţie online prin care se solicită revenirea spitalului la statutul de spital suport COVID.

Spitalul Municipal “dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a fost declarat spital COVID la sfârşitul lunii noiembrie. Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Topul scumpirilor din România. Prețurile la energie, combustibili, alimente și servicii lovesc în bugetele familiilor de români

Publicat

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a acestui an faţă de iulie 2021, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, dar scumpirile au afectat toate domeniile.

De altfel, creșterea prețurilor la energie este principala îngrijorare a românilor, arată un sondaj realizat de CEC Bank în colaborare cu FinZoom. Sondajul arată că situația financiară în general s-a înrăutățit față de anul trecut.

În topul mărfurilor nealimentare care au consemnat cele mai mari creşteri de preţ s-au aflat şi combustibilii, cu un avans al preţurilor de 35,63% în iulie 2022 faţă de iulie 2021, şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Brasov

Grindeanu: Licitaţie pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs, un contract finanţat prin PNRR, în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis astăzi, spre publicare în SICAP, anunţul de participare pentru acest contract finanţat prin PNRR. Cele 20 de trenuri electrice vor asigura transportul modern, sigur şi rapid al pasagerilor între marile oraşe ale României, pe următoarele rute: Oradea – Cluj Napoca – Sighişoara – Braşov”; Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

”Soluțiile” lui Budăi la suprataxarea contractelor part-time. Contribuția la pilonul II, egală cu gaura din sistemul de pensii

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit o serie de explicații legate de cele mai importante măsuri care îi vizează pe români: supra-impozitarea contractelor part-time, deficitul la sistemul de pensii care egalează contribuțiile la pilonul II și intenția de renegociere a pensiilor, în PNRR. De asemenea, acesta a spus că în România sunt prea puțini bugetari, sub media europeană, însă fără să ofere cifre care să-i susțină declarația. 

Potrivit noului Cod Fiscal, începând de luni, 1 august, a intrat în vigoare suprataxarea contractelor part-time. Din această cauză firmele, mai ales cele mici, nu își mai permit să plătească noile sume percepute de statul român.

În acest context,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea. VAR-ul, împotriva sa

Publicat

1660200166 dan petrescu conferinta presa e1598378706749.png

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, că inspiraţia şi norocul vor decide calificarea în partida cu Şahtior Soligorsk din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League.

„Ce întrebare e asta dacă e favorită CFR? Sunt şanse 50-50%, nu s-a văzut la meciul tur? Nu sunt diferenţe între noi şi ei, nici de lot, nici de bani, de nimic. Se poate întâmpla orice. Micile detalii vor face diferenţa mâine. Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea.

Pot fi şi prelungiri, şi lovituri de departajare. Eu la lovituri de departajare n-am câştigat în cariera mea niciun…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe