Connect with us

Alba

Situațiile în care elevii și profesorii pot face cursuri online și după deschiderea școlilor. Precizările ministrului Educației

Publicat



Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că elevii și profesorii care au vulnerabilităţi pot învăţa, respectiv preda online, dar trebuie să aibă un certificat medical.

„În primul rând, cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, componente de online în perioada ce va urma. Elevii care au vulnerabilităţi, certificatul medical, cu siguranţă vor avea acces la învăţarea online. Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online.

Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online.

Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista – şi în cea mai mare parte nu există – cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat miercuri despre faptul că unii părinţi au semnat o petiţie în care cer ca şcolile să fie deschise din luna…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO Premieră națională în Alba: Iron Man de România. Un jet-pack cu pilot a fost testat cu succes la Rimetea. Exercițiu DSU

Publicat

Un jet-pack de zbor a fost testat în premieră națională la Alba. Mai exact, un test de zbor a avut loc luni, 20 mai, la Baza Salvamont de la Rimetea. 

Nici o instituție publică din județ, în special Salvamont Alba, nu a făcut public testul. De asemenea, reprezentanții Salvamont Alba, cei care au în subordine locația...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Înscriere grădiniță și creșă 2024: etapa de reînscrieri a început luni, 20 mai. CALENDAR

Publicat

Înscriere grădiniță și creșă 2024. Luni, 20 mai, a început etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Citește și Înscrieri la creșă sau...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

JOI: Green Fashion Show și concert Lino Golden la Alba Iulia. Cel mai colorat și inedit eveniment dedicat elevilor din Alba

Publicat

Cel mai colorat și îndrăzneț eveniment al elevilor din Alba are loc joi, 23 mai de la ora 18.00 în Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre Green Fashion Show.

Costumele vor fi făcute în totalitate din materiale reciclabile. De la cartoane, la plase, PET-uri și alte materiale reciclabile toate vor fi utilizate pentru realizarea costumelor. 

Evenimentul se va termina cu un...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare, în comuna Lunca Mureșului. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Lunca Mureșului. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 17 mai depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere și înființare canalizare în comuna Lunca Mureșului”, titular Primăria Lunca Mureșului.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe