Connect with us

Eveniment

Șofer din Alba, prins cu peste 200 km/h pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Nu purta centura și nu avea asupra sa permisul și buletinul

Publicat


Un șofer în vârstă de 46 de ani din județul Alba a fost prins de polițiștii din Sibiu în timp ce circula cu un autoturism marca Mercedes pe Autostrada A1 cu 205 km/h. Acesta nu purta centură și nu avea asupra sa actul de identitate și permisul de conducere.

Șoferul vitezoman a rămas fără permis 120 de zile și a primit o amendă de 1.740 de lei. 

Potrivit IPJ Sibiu, la data de 8 ianuarie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

VIDEO: A fost finalizată prima acțiune de dezinfecție la toate cele trei ferme de curcani din Codlea. Precizările ANSVSA

Publicat

sursa foto: captură video Facebook / Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Vineri, 3 februarie 2023,  prima acțiune de dezinfecție (dezinfecția preliminară) la toate cele trei ferme de curcani din Codlea unde a fost diagnosticată gripa aviară, a fost finalizată, anunță ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, conform procedurilor, după depopularea fermelor, spațiile utilizate pentru adăpostirea animalelor, echipamentul susceptibil de a fi contaminat, precum și vehiculele utilizate pentru transportul păsărilor, al cadavrelor, al hranei pentru păsările domestice, al gunoiului de grajd, al așternutului pentru păsări și al oricărei alte materii sau substanțe susceptibile de a fi contaminate, sunt supuse procedurilor de curăţare şi dezinfecţie.

A fost realizată prima dezinfecție a adăposturilor (care vor fi urmate de cea de a doua, la 14 zile și cea de a treia la 21 de zile).

Curăţarea şi dezinfecţia în exploataţiile comerciale au drept scop reducerea presiunii virale prin eliminarea germenilor specifici.

Aceste măsuri sunt susținute de punerea în aplicare a metodelor adecvate de dezinfecție la intrările și ieșirile din clădirile unde sunt adăpostite păsările, precum și la cele din exploatație.

De asemenea, au fost plasate postere de avertizare cu textul: „intrarea interzis, suspiciune gripă aviară”.

Accesul în exploatațiile afectate este permis numai persoanelor implicate în gestionarea focarelor de boală.

Tot efectivul de curcani afectat, de 223.510 de capete, după eutanasiere a fost ecarisat prin îngropare, pe un teren care aparține Primăriei Codlea, stabilit prin decizia Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB).

În zonele de protecţie şi supraveghere, stabilite în urma declarării focarelor, sunt menţinute măsurile de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport pentru toate fermele.

Nici o pasăre de curte și nici un mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatațiile din zonele de restricție, fără autorizarea autorității competente.

Pentru exploatațiile din afara zonelor de restricţie, continuă aplicarea măsurilor de supraveghere și control, astfel încât să se poată interveni rapid, în eventualitatea depistării unor simptome care pot fi atribuite gripei aviare.

Măsurile prevăzute în decizia CLCB se vor menține cel puțin treizeci de zile de la data încheierii operațiunilor preliminare de curățare și dezinfecție a exploatațiilor infectate, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Reprezentanții Uniunii Crescătorilor de Păsări din România au fost informați asupra măsurilor suplimentare de biosecuritate care trebuie instituite în fermele comerciale de păsări, pentru a preveni răspândirea bolii, precizează instituția.

Citește mai departe

Cluj

ATENȚIONARE de vreme rea până duminică, la Cluj. Ninsori și VISCOL la munte. Drumuri închise, dacă se impune

Publicat

iarna 1.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vreme rea, valabilă până duminică, 5 februarie. Codul galben vizează și județul Cluj, în special zona montană.

În perioada 3 februarie – 5 februarie, ora 18.00, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare partea țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane.

Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-30 de litri pe metru pătrat, cu precădere în jumătatea vestică a țării, arată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Alertă DSVSA: Focar de septicemie hemoragică virală într-o păstrăvărie Romsilva din Sibiu. Toți peștii vor fi sacrificați

Publicat

La o păstrăvărie din județul Sibiu, toți peștii vor fi sacrificați, după ce a fost confirmată prezenţa virusului septicemiei virale la păstrăvi. Este vorba despre un focar la păstrăvăria Laita, din localitatea Cârțișoara, ce aparține de Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Sibiu.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a aprobat vineri planul de măsuri, după ce boala a fost confirmată de analize, ca urmare a recoltării unor probe salmonide.

Boala nu este transmisibilă la om, deci sănătatea publică nu este pusă în pericol. Mai mult decât atât, este permis consumul uman al cărnii provenită de la peștii clinic sănătoși, cu condiția prelucrării acesteia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Brasov

Atenție, șoferi! Restricții pe DN 1, în Prahova, după ce o porțiune de drum s-a surpat

Publicat

Traficul este restricționat, vineri la amiază, pe DN 1, în Prahova, după ce o porțiune de drum s-a surpat.

Potrivit IPJ Prahova, vineri, 3 februarie 2023, pe DN1 la km 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers Brașov către Ploiești, terasamentul drumului public s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri.

Astfel, se va institui restricție temporară pe banda nr.1 de la km 99+200 până la km 98+850.

Restricția va fi semnalizată corespunzător.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru asigurarea fluenței în zona respectivă.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe