Connect with us

Alba

Solicitările pentru ajutor de încălzire se pot depune și după data de 15 octombrie. Precizările AJPIS Alba

Published

on



Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba a anunțat joi că solicitările pentru ajutor de încălzire pot fi depuse și după data de 15 octombrie. Astfel, cele depuse până în 20 noiembrie vor fi puse la plată pentru întreg sezonul rece. 

Potrivit AJPIS, depunerea solicitărilor pentru ajutor de încălzire pentru consumatorii vulnerabili, conform prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, se poate face și după data de 15 octombrie 2021, pe parcursul sezonului rece(1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022), după cum urmează:

– până la data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă;

– după data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

Așadar, în conformitate cu prevederile art. 17, alin7, lit.a) din Legea 226/2021, solicitările depuse până în data de 20 noiembrie 2021 și pentru care vor fi emise dispozițiile de acordare a primarului, vor fi puse la plata pentru întreg sezonul rece. 

Descarcă AICI – formular – Cerere și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bani pentru 12 centre de zi pentru copii din Alba, alocați din bugetul județean. Care este valoarea sprijinului financiar

Published

on

Bani pentru 12 centre de zi pentru copii din Alba, alocați din bugetul județean. Se acordă finanțare pentru serviciile sociale furnizate în aceste centre.

Consiliul Județean Alba a aprobat asigurarea finanţării din bugetul local al județului Alba a serviciilor sociale furnizate în cadrul centrelor de zi pentru copii. Sumele sunt pentru serviciile de prevenire a separării copilului de părinţii lui, în cuantum de 17.550 lei/lună/centru de zi. Finanțarea este aprobată în principiu, sub rezerva prevederii şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Pompierii de la ISU Alba au participat la acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, alături de voluntari

Published

on

Pompierii de la ISU Alba au participat la acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, alături de voluntari, în cadrul campaniei de ecologizare ”Let`s Do It Romania”. Aceștia au acționat în mai multe zone ale județului.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a participat activ la campania de ecologizare națională.

Alături de un număr impresionant de voluntari, în special tineri, am desfășurat acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor în mai multe zone ale județului.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Bacalaureat 2025: Examenele se vor desfășura în timpul cursurilor. Propunerea Ministerului Educației nemulțumește profesorii

Published

on

Bacalaureat 2025: Examenele se vor desfășura în timpul cursurilor. Propunerea Ministerului Educației nemulțumește profesorii.

BAC 2025 ar urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă.

Datele propuse de Ministerul Educației au fost anunțate de instituție și preluate de Edupedu.

Mai exact, probele de competențe ar urma să se susțină pe 27 ianuarie – 5 februarie.



Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Când se schimbă ora, în toamna anului 2024. Data la care se trece la ora de iarnă

Published

on

Când se schimbă ora, în toamna anului 2024. Data la care se trece la ora de iarnă

Se trece la ora de iarnă, atunci când ceasurile se dau înapoi cu o oră. Sistemul de schimbare a orei a fost introdus pentru utilizarea eficientă a luminii și energiei.

Înainte de schimbarea orei, în luna septembrie se întâmplă și echinocțiul de toamnă. Atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiul de toamnă.

Pe data de 23 septembrie, echinocțiul reprezintă în mod…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement