Connect with us

Alba

SONDAJ INSCOP: Românii cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina. Pe cine admiră tinerii, dintre Biden și Putin

PublicatSondaj ”Neîncrederea publică Vest vs Est”: Trei sferturi dintre români cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina, potrivit unui sondaj INSCOP, în vreme ce admirația pentru liderul rus, Vladimir Putin, se observă mai ales în rândul tinerilor.

INSCOP a realizat în perioada 11 – 18 ianuarie 2022, un sondaj de opinie privind Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”.

Primele două capitole sunt dedicate percepției românilor asupra unor elemente ce țin de securitatea militară a țării, respectiv opiniei respondenților privind direcția țării și a Europei, și încrederii în țări și lideri internaționali, scrie DCNews

În capitolul Securitatea militară, analiza a vizat percepțiile populației privind Conflictul din Ucraina, NATO și apărarea României. Întrebați dacă NATO va apăra sau nu România, în contextul creșterii riscului producerii unui război în Ucraina, 70,3% dintre români răspund afirmativ, în timp ce 20,3% răspund negativ, iar 9,4% nu știu sau nu răspund.

Majoritate solidă pro-NATO

76,2% dintre respondenți consideră că România nu trebuie să iasă din NATO, în timp ce 18,7%…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Fiii satului Oarda. Serbare câmpenească, meci de fotbal, spectacol folcloric, parada portului popular. Program

Publicat

În perioada 22-24 iunie, este sărbătorită comunitatea din Oarda. Aflat la a doua ediție, evenimentul Fiii Satului Oarda reunește locuitorii din comună și oferă prilej de voie bună alături de invitați.

Fiii satului Oarda, ediția 2024. Program

Sâmbătă, 22 iunie

  • Ora 8.00 Sfânta liturghie și parastas pentru toți fiii satului cei...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 22 iulie. Perioadele cu temperaturi mari sau furtuni, la mijlocul verii 2024. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea până în 22 iulie. După valul de aer tropical din weekendul de Rusalii, temperaturile se vor stabiliza în jurul valorii de 30 de grade.

Sunt anunțate perioade cu furtuni, din săptămâna 24-30 iunie, în special în Transilvania, Banat și la munte.

VREMEA în Alba în minivacanța de Rusalii 21 – 24 iunie 2024: Zile caniculare,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii intră de vineri în vacanţa de vară, după finalizarea cursurilor. Când va începe următorul an școlar

Publicat

Elevii intră de vineri în vacanţa de vară, după finalizarea cursurilor, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi din învăţământul profesional vor intra în vacanţă pe 28 iunie, scrie Agerpres.ro.

Elevii intră de vineri în vacanţa de vară. Când va începe...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Falsurile de bancnote româneşti expertizate la BNR anul trecut, în creştere cu 31%. Care a fost cea mai falsificată bancnotă

Publicat

Falsurile de bancnote româneşti expertizate la Banca Naţională a României (BNR) în 2023 au totalizat 5.864 bucăţi, în creştere cu 31,39% faţă de anul 2022, potrivit raportului anual al băncii.

Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 5.750 bucăţi (din...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe