Connect with us

Alba

Șoseaua ocolitoare a municipiului Blaj: 230.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic

Publicat


Varianta ocolitoare a municipiului Blaj – unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din zonă – a ajuns la faza elaborării studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic. Realizarea șoselei ocolitoare urmărește decongestionarea traficul rutier prin oferirea unei rute alternative pentru cei aflați în tranzit, dar și pentru blăjenii care doresc să evite aglomerația. 

Primăria Blaj a achiziționat recent servicii de elaborare a studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic pentru „Varianta ocolitoare a municipiului Blaj”. Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea studiul geotehnic a fost de 100.000 de lei, ofertantul fiind Geo-Tech SRL din județul Harghita.

Serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate, documentație și avize au costat 130.200 de lei, ofertantul fiind Birou Proiectare Bodea SRL din Alba Iulia.

Potrivit documentației, investigațiile geotehnice se vor executa prin foraje adânci de 15-20 metri pe zonele cu consolidări și viaducte sau poduri și foraje scurte pe traseu.

Gheorghe Rotar: Șoseaua ocolitoare de la Blaj va beneficia de piste de biciclete, stații de autobuz, stații electrice de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Centrul de Cultură „Augustin Bena”: Concertul „Alba unește România”, preluat de zeci de misiuni diplomatice ale României

Publicat

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România – lansarea Orchestrei Române de Folclor”, o producție culturală realizată în întregime de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru Ziua Națională, a fost preluat de zeci de misiunile diplomatice ale României din întreaga lume. Evenimentul cultural a ajuns astfel prin intermediul ambasadelor și consulatelor românești la comunitățile de români și la instituțiile media și de cultură partenere.

„Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a realizat în acest an, cu ocazia Zilei Naționale a României, o producție culturală proprie (concept artistic, regie de sunet, filmare, montaj și masterizare), respectiv concertul extraordinar de folclor „Alba unește România”. Evenimentul a cuprins și lansarea oficială a Orchestrei Române de Folclor, prima orchestră de uniune națională. Aceasta își are nucleul la Alba Iulia, capitala de suflet a tuturor românilor, este constituită din artiști instrumentiști profesioniști din toate zonele istorice ale României și va lua partea la proiectele de importanță națională și internațională ale Centrului de Cultură „Augustin Bena”. Mulțumim pe această cale misiunilor diplomatice ale României pentru…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Un ofițer și patru subofițeri din cadrul ISU Alba, înaintați în gradul următor, cu ocazia aniversării zilei de 1 Decembrie

Publicat

Cu prilejul aniversării zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și patru subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

Astfell, au fost înaintați în grad:

– în gradul de locotenent-colonel:

  • Mr. Dărăban Adrian;

– în gradul de plutonier adjutant:

  • plt. major Avram Mihai;
  • plt. major Oancea Vasile;
  • plt. major Corlaciu Gheorghe;
  • plt. major Crețiu Petru.

De asemenea, nouă ofițeri au fost citați prin Ordinul de Zi pe Unitate, cincisprezece ofițeri și trei subofițeri au fost felicitați, iar doi ofițeri și paisprezece subofițeri au primit mulțumiri din partea conducerii unității.

sursa foto: ISU Alba

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Cum și-a răsplătit România Mare, părinții fondatori. Generația Unirii de la Alba Iulia, exterminată în închisorile comuniste

Publicat

România își uită în fiecare an eroii care au făcut posibilă Unirea și care, în perioada bolșevică, de dominație rusească, au fost exterminați în pușcăriile comuniste, unii în chinuri groaznice. 

Marea Unire n-a fost un eveniment public de două zile, ci a fost posibilă datorită multor ani de muncă politică, internă și externă, a unei generații de politicieni extraordinari. Cum i-a răsplătit țara pentru ce au făcut: i-a ucis.

Liderii politici care simbolizau Marea Unire au fost arestați și condamnați, cu proces sau fără, au făcut ani grei de temniță, au fost torturați și cei mai mulți dintre ei au murit în închisori.

iuliu maniu

Centrul International de Studii asupra Comunismului a reconstituit ”destinul concentraționar al acestor părinți ai democrației.

Fotografiile și textele pe care Alba24 vi le prezintă mai jos sunt parte a unui documentar realizat de această instituție, prezentat pe www.memorialsighet.ro.

O galerie tăcută a unor victime care au fost pedepsite pentru ”vina” de a crede în țara lor.

Iuliu Maniu
(1873-1953)
Iuliu-Maniu

Organizator și participant la Marea Adunare de la Alba Iulia care a proclamat la 1 Decembrie 1918 Unirea Transilvaniei cu România.

A fost apoi ales…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Infracțiuni comise de Ziua Națională, la Alba Iulia. Amenzi aplicate în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

Polițiștii din cadrul IPJ Alba au intervenit miercuri, 1 Decembrie, la Alba Iulia, la 7 sesizări de infracțiuni. Potrivit reprezentanților instituției, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie au fost aplicate peste 700 de sancțiuni, în valoare totală de 145.230 de lei. 

Potrivit IPJ Alba, în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională, 1 Decembrie, peste 700 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice și creşterea siguranţei rutiere astfel încât în perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie, în județul Alba, nu au fost înregistrate evenimente deosebite și nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

Citește și Jurnalistă România TV, jefuită la Alba Iulia, în timpul Marșului Unirii. I-au fost furate actele și banii

În această perioadă, s-a intervenit la 161 de evenimente, din care 157 sesizate prin 112, au fost constatate 64 de infracțiuni și au fost aplicate 708 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 145.230 lei.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 103 ani de la Marea…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe