Connect with us

Alba

Sotrovimab, un nou tratament împotriva COVID avizat de EMA. Ce alte tratamente mai sunt în curs de testare

Published

on



Un nou medicament pentru tratarea pacienților COVID a fost avizat de către comitetul pentru produse medicale de uz uman, din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Tratamentul se adresează adulților și copiilor care au împlinit vârsta de 12 ani.

Au mai fost testate și alte medicamente, printre care se enumeră și medicamentul aprobat de medicii unei clinici din Tel Aviv.

EMA a făcut un studiu asupra folosirii anticorpilor monoclonali sotrovimab, la pacienții COVID.

Sotrovimab reduce riscul de spitalizare pentru mai mult de 24 de ore sau deces cu 85%, față de pacienții care au primit placebo, arată o analiză provizorie a studiului.

Spitalizarea pentru mai mult de 24 de ore sau decesul au apărut la 1% (3 din 291) din pacienții care au primit sotrovimab și la 7% (21 din 292) din cei care au primit placebo.

Cine poate fi tratat cu sotrovimab

Adulții, dar și copiii care au împlinit vârsta de 12 ani și au minimum 40 de kilograme, pot fi tratați cu sotrovimab.

Acest tratament este aplicabil celor care nu necesită oxigen suplimentar și nu sunt în pericol să dezvolte o formă mai severă a bolii.

Care pot fi posibilele reacții

Cele mai multe efecte secundare sunt ușoare sau moderate.

Pot apărea reacții alergice, iar pacienții…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

24 octombrie: Ziua Naţiunilor Unite. Cum a apărut ONU și care este rolul ei

Published

on

24 octombrie: Ziua Naţiunilor Unite marchează intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite. Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv a celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a început oficial activitatea.

Celebrată din 1948, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca statele membre să facă din această zi o sărbătoare publică, dedicată informării ţărilor din întreaga lume cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Focul lui Sâmedru. Obiceiuri, semnificații și superstiții în ajunul sărbătorii Sfântului Dumitru. Tradiție veche românească

Published

on

O sărbătoare importantă a lunii octombrie este Sfântul Mucenic Dimitrie Sâmedru. În ajunul acestei sărbători este ”Focul lui Sâmedru”, un obicei pitoresc ce se regăsește în unele zone rurale din țară.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, oamenii fac focuri la răspântii. Peste acestea sar copiii, ca să fie sănătoşi sau tinerii, ca să se căsătorească.

Se spune că, dacă recolta de gutui şi nuci este bogată, iarna va fi grea.

Focul lui Sâmedru, tradiție veche românească

Focul lui Sumedru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Accident între Aiud și Mirăslău. O persoană a fost rănită

Published

on

Un accident s-a produs miercuri seară, în jurul orei 21:45, pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Potrivit ISU Alba, a fost implicat un singur autoturism. Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical.

Conform informațiilor de la fața locului, o persoană din vehicul a necesitat îngrijiri medicale.

La sosirea salvatorilor, victima este conștientă și cooperantă, iar echipajele de intervenție s-au ocupat de stabilizarea acesteia.

La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Profi, amendat cu 10.000 de euro pentru încălcarea GDPR. Înregistrări video în spațiul public și date personale divulgate

Published

on

Firma care opereaza magazinele Profi, a fost sancționată cu amendă de 10.000 de euro de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru încălcarea prevederilor Regulamentului UE privind protecția datelor personale (GDPR).

„În cadrul investigației efectuate ca urmare a unei sesizări, s-a constatat că Profi Rom Food SRL a transmis copii ale cărților de identitate ale mai multor angajați ai operatorului către o societate care presta anumite servicii pentru operator,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading