Connect with us

Alba

Speranță pentru tratamentul glaucomului: specialiștii au dezvoltat o lentilă care eliberează un medicament. Cum funcționează

Publicat


O lentilă de contact care poate elibera un medicament în cazul în care detectează o presiune ridicată în interiorul ochiului a fost creată de oamenii de ştiinţă. Ar putea ajuta la tratarea glaucomului, iar metoda inovatoare ar putea fi aplicată și pentru alte afecțiuni oculare.

Potrivit organizaţiei caritabile Glaucoma UK, cea mai frecventă formă a bolii, cunoscută sub numele de glaucom primar cu unghi deschis, se crede că afectează aproape 10% dintre persoanele cu vârsta peste 75 de ani.

Această formă este cauzată, în general, de creşterea presiunii în interiorul ochiului, de obicei ca urmare a acumulării de lichid.

Cercetătorii din China au dezvăluit că au dezvoltat o lentilă de contact care poate detecta o creştere a presiunii în interiorul ochiului şi poate elibera un medicament împotriva glaucomului în cazul în care presiunea depăşeşte un anumit nivel, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

În revista Nature Communications, echipa descrie modul în care a creat dispozitivul folosind o lentilă superioară şi una inferioară, cu un senzor de presiune în formă de fulg de zăpadă şi un dispozitiv de transfer de energie fără fir intercalat între ele în jurul marginii lentilelor.

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie. Ce spun astrele despre relații, bani, sănătate și profesie pentru fiecare zodie

Publicat

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie: Ce spun astrele despre relații, bani, sănătate și profesie pentru fiecare zodie în parte. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni favorabile

Zodiacul este un sistem de clasificare astrologică care împarte cerul în 12…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

DUMINICĂ: Drumeție pe Dealul Mamut, organizată de Centrul de Tineret Alba Iulia. Cum se pot înscrie tinerii

Publicat

Tinerii care vor să evadeze în aer liber și să participe la o plimbare ușoară sunt invitați duminică la o drumeție pe Dealul Mamut de lângă Alba Iulia. 

Evenimentul este organizat pe 14 aprilie, de la ora 15:00, de către Centrul de Tineret Alba Iulia, sprijinit de Fundația Județeană de Tineret Alba. Punctul de întâlnire este parcarea Kaufland, situată pe strada Calea Moților.

„Visezi la o evadare în aer liber și o plimbare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O nouă lege a poliției locale. Care sunt principalele schimbări și ce atribuții vor avea polițiștii locali. PROIECT, în dezbatere

Publicat

O nouă lege a poliției locale. Legea poliției locale, cu o vechime de peste 13 ani, urmează să fie înlocuită.

Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit expunerii de motive, în prezent activitatea poliției locale este reglementată prin Legea poliției locale nr. 155/2010. „De la intrarea în vigoare a acestei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: ACCIDENT rutier pe Autostrada A10, între Aiud și Turda. Două mașini s-au lovit

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 16:00, pe Autostrada A10 Sebeș – Turda. În evenimentul rutier au fost implicate două mașini.

Este vorba despre un autoturism marca Dacia înmatriculat în București și un altul marca Skoda, înmatriculat în Alba.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe autostrada A 10, km…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe