Connect with us

Eveniment

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș anunță înființarea de noi structuri medicale

Publicat


sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a anunțat marți că va înființa noi structuri în cadrul instituției medicale.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Ministerul Sănătăţii a emis ordinul privind înfiinţarea unor structuri clinice în structura organizatorică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Este vorba despre structuri precum: Compartiment clinic diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Compartiment clinic nefrologie; Laborator clinic analize medicale cu puncte de lucru; Laborator clinic radiologie şi imagistică medicală; Secţia clinică chirurgie vasculară; Serviciul clinic anatomie patologică; Unitatea clinică de Primiri Urgenţe – SMURD cu punct de lucru Sărmaşu.

„Obţinerea statutului de secţie clinică înseamnă că în cadrul respectivei secţii de spital se desfăşoară activităţi de învăţământ universitar. Conform legii, spitalul clinic – spitalul care are în componenţă secţii clinice universitare care asigură asistenţă medicală, desfăşoară activitate de învăţământ, cercetare ştiinţifică-medicală şi de educaţie continuă, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată”, transmite Spitalul.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

aiud penitenciar

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, în faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Publicat

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia s-au calificat în faza finală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală cu punctaj maxim.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele V-VIII, faza zonală, s-a desfășurat recent la Alba Iulia.

Liceul de Arte ,,Regina Maria” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, a fost gazda acestui eveniment de înaltă ținută artistică, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la fiecare trei luni. Inițiativă a CAS Cluj

Publicat

Veste bună pentru cei care și-au pierdut cardul de asigurat. Începând de miercuri, 27 martie, aceștia nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceară adeverințe la fiecare trei luni.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe