Connect with us

Alba

Spitalul din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Publicat


Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul unității medicale.

Consilierii locali din Abrud au votat în ședința de joi, 24 noiembrie, aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, investiție prin PNRR, dar și încheierea unui acord de parteneriat între UAT Abrud și unitatea medicală.

Dosarul de finanțare urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției specifice I2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cardurile de energie: plățile din ajutorul de încălzire se vor face și online. Guvernul a aprobat procedura

Publicat

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi procedura prin care se vor putea face și plăți online din ajutorul de încălzire.

Anunțul a fost făcut de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

„Guvernul a aprobat astăzi, prin ordonanţă, cea de-a treia modalitate de a efectua plăţi din ajutorul de încălzire. Este vorba de plata online, care va fi şi va funcţiona pentru ca beneficiarii să poată să efectueze aceste plăţi de la locul de domiciliu.

Practic, vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea codului, seriei pe care o are cardul de energie şi apoi a celor trei documente cu care ne-am obişnuit pentru efectuarea plăţilor şi care sunt necesare pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Simulare Evaluare Națională în Alba: subiectele și baremele la Română. Cum trebuiau rezolvate cerințele de către elevi

Publicat

sala clasa pregatire examen

Peste 2.300 de elevi de clasa a VIII-a din județul Alba au susținut, în 31 ianuarie, testări la limba și literatura română, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Națională, organizată de Inspectoratul Școlar Județean.

Aceștia au rezolvat subiectele în condiții de examen, pentru a se familiariza cu cerințele de la Evaluare Națională.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte la Română și Matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a, publicate de minister

În tptal, au fost înscriși la simulare 2.497 de elevi ai claselor a VIII-a, însă 162 au absentat. Prezența a fost de 93,5%.

Subiectele la ROMÂNĂ – Simulare Evaluare Națională 2023 – clasa a a VIII-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cartea de identitate electronică: Părinții vor avea opțiunea să primească o carte de identitate la nașterea copiilor

Publicat

Statul va suporta, din fonduri alocate prin PNRR, costul emiterii primelor 5 milioane de cărți electronice de identitate, a precizat marți șeful Direcției Evidanța Populației din MAI, Cătălin Giulescu. Potrivit acestuia, ulterior urmează să fie găsite alte surse de finanțare, inclusiv de la buget, pentru ca cetățenii să nu dea bani pe prima emitere a unui astfel de act. 

Oficialul MAI a precizat, la finalul ședinței de Guvern, că prin ordonanța adoptată marți se va crea în principal cadrul legal pentru suportarea de către stat din fonduri alocate prin PNRR a costului cărții electronice de identitate pentru minim 5 milioane de cărți electronice emise.

Principalele declarații făcute de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

România vrea să cumpere submarine. „Delfinul”, singurul submarin al forțelor navale române, nu mai este operațional din 1996

Publicat

Forțele Navale Române intenționează să demareze în anul 2023 procedurile pentru cumpărarea de submarine. Alte programe de achiziții includ nave vânătoare de mine, vehicule amfibii de asalt și elicoptere. Singurul submarin pe care îl are în dotare țara noastră, „Delfinul”, nu mai este folosit din 1996. Acesta stă la cheu deoarece acumulatorii motorului sunt epuizați iar înlocuirea lor costă în jur 20 de milioane dolari.

„Alături de Programul SIML (Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă), pe termen scurt, Forțele Navale Române acordă o importanță deosebită inițierii programului „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice” și achiziționării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe