Connect with us

Eveniment

Spitalul municipal Hunedoara a primit un aparat de investigaţii RMN de ultimă generație

Publicat


sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara - Pagina Oficialas

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit, joi, un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie. Echipamentul medical a fost achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de aproape 6 milioane de lei oferită de Ministerul Sănătăţii, a informat Primăria Hunedoara.

Aparatul RMN, primul de acest fel din istoria spitalului, va putea fi utilizat din prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare pentru acest aparat, a precizat sursa citată.

Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală.

În acest context, conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Salariile tuturor bugetarilor vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2024. Beneficiază inclusiv demnitarii. Care este procentul

Publicat

Salariile tuturor bugetarilor vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2024. Este vorba inclusiv despre demnitari. 

Informația a fost publicată de Știri pe Surse, care citează un proiect de Ordonanță de Urgență.

Concret, salariile se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

  • De proiectul de ordonanță sunt vizați și angajații din învățământ, care vor primi însă doar 13%. Procentul pentru educație este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident pe DN 74 la Bucium. Tânăr rănit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în albia unui pârâu

Publicat

Un tânăr a fost rănit într-un accident rutier pe DN 74 (Dealul Mare), la Bucium. Mașina în care se afla s-a răsturnat în aliba unui pârâu.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 6 decembrie, în jurul orei 21.15, un tânăr de 21 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74, pe raza localității Bucium, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu.

În urma accidentului, un tânăr de 20 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bătaie în familie, într-o comună din Alba. Două persoane reținute de polițiști, alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

Două persoane au fost reținute în urma unui scandal între rude, într-o comună din Alba. Acestea au agresat mai mulți membri ai familiei, doi dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. 

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 6 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani și față de un bărbat de 43 de ani, din comuna Cetatea de Baltă.

Aceștia sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Atmosfera sărbătorilor de iarnă, la Aiud. Aproape 2000 de aiudeni s-au adunat în jurul bradului

Publicat

La Aiud, miercuri seară s-a simțit atmosfera de început a sărbătorilor de iarnă. Aproape 2000 de aiudeni s-au adunat în jurul bradului de Crăciun. Elevii de la școlile din oraș au cântat colinde.

Potrivit Primăriei Aiud, colindele au răsunat prin glasurile elevilor din școlile aiudene iar dansurile celor mici au animat scena de lângă zidurile cetății.

Aproximativ 2000 de aiudeni s-au strâns miercuri seară în jurul bradului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe