Connect with us

Eveniment

Spitalul municipal Hunedoara a primit un aparat de investigaţii RMN de ultimă generație

Publicat


sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara - Pagina Oficialas

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit, joi, un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie. Echipamentul medical a fost achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de aproape 6 milioane de lei oferită de Ministerul Sănătăţii, a informat Primăria Hunedoara.

Aparatul RMN, primul de acest fel din istoria spitalului, va putea fi utilizat din prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare pentru acest aparat, a precizat sursa citată.

Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală.

În acest context, conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Peste 65% dintre clujeni au încheiat contractele cu noua firmă de salubritate. Dan Tarcea: Va fi ridicat tot gunoiul din oraș

Publicat

baciu gunoi.jpg

Noul operator de salubritate operează, începând de astăzi la Cluj-Napoca, dar și în alte localități din județul Cluj. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a dat asigurări că va fi ridicat tot gunoiul din Cluj, inclusiv cel care a rămas neridicat de firmele care operau până acum în oraș.

„Cei de la Supercom sunt pregătiți cu toși angajații și utilajele și se vor ridica toate gunoaiele, inclusiv cele ramase neridicate”, a declarat Dan Tarcea la postul de radio Ziua de Cluj.

Peste 65% dintre clujeni au încheiat contractele cu noua firmă de salubtitate. Dan Tarcea: Va fi ridicat tot…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Femeie de 51 de ani din Alba Iulia, agresată de fostul iubit, pe stradă. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

Un bărbat s-a ales cu dosar penal la Alba Iulia după ce și-ar fi agresat fosta concubină, pe o stradă din municipiu. Polițiștii au emis și ordin de protecție.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 26 ianuarie, Poliția Municipiului Aba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 51 de ani, din Alba Iulia a fost victima unei infracțiuni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, miercuri după-amiaza, în timp ce se afla pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, femeia ar fi avut discuții contradictorii cu fostul său concubin, împrejurare în care ar fi fost agresată de către acesta, fără a fi necesară acordarea de îngrijiri medicale.

În urma aplicării formularului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Bugetul județului Sălaj pentru anul 2023 a fost aprobat. Mai mult de jumătate din sumă, pentru dezvoltare

Publicat

Bugetul propriu al judeţului Sălaj şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate, pentru anul 2023, a fost aprobat în unanimitate vineri, 27 ianuarie, de către consilierii judeţeni.

Bugetul acestui an, în valoare de aproximativ 363 milioane de lei, este cu 16% mai mare decât cel din 2022. Mai mult de jumătate din sumă a fost alocată pentru dezvoltare.

„Şi în 2023 am conceput un buget echilibrat şi realist, cu accent pe dezvoltarea judeţului, alocând pentru investiţii aproape 180 milioane de lei – cu circa 14% peste nivelul din 2022. Acest lucru înseamnă mai mulţi bani pentru infrastructura rutieră, pentru sănătate, asistenţă socială, învăţământ.

De asemenea, acordăm o atenţie deosebită absorbţiei fondurilor europene, fiind pregătiţi cu proiecte mature pe care să le depunem îndată ce sunt lansate ghidurile şi se deschid liniile de finanţare”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.

Pentru modernizarea şi reabilitarea reţelei de drumuri judeţene sunt prevăzute peste 131 milioane de lei.

Sunt vizate investiţiile pe DJ 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ 108E: limită judeţ Cluj – Fodora – Rus – Buzaş – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeş – Sîg – Tusa – limită judeţ Cluj, DJ 108D: Crişeni – Cehu Silvaniei. Pe măsură ce lucrările vor avansa, administraţia judeţeană va suplimenta sumele alocate iniţial.

Alte 27 milioane de lei merg către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, atât pentru continuarea investiţiilor în infrastructura de sănătate, cât şi pentru dotări.

De asemenea, asistenţa socială beneficiază de o alocare bugetară de 7 milioane de lei, în timp ce unităţile de învăţământ special din subordine primesc un milion de lei.

Agerpres

Citește mai departe

Cluj

MUZICĂ pentru toate gusturile, spectacole pentru COPII și adulți și târg de VECHITURI, la Cluj. TOP 10 evenimente de WEEKEND

Publicat

1674823162 carnival gbeb963a09 640.jpg

Ultimul weekend din ianuarie are multă muzică de oferit, de la concerte la petreceri, dar printre ele se strecoară și câteva spectacole, dintre care unul e în premieră pentru copii, și un atelier terapeutic de mandale. În acest sfârșit de săptămână înconjoară-te de artă și alege evenimentul perfect pentru tine.

De-a lungul întregului weekend

Înainte de a trece la top-ul cu cele 9 evenimente care te așteaptă sâmbătă, respectiv duminică, începând de azi și până în ultima zi din săptămână, va avea loc un târg de Antichități la VIVO!, care va fi deschis între orele 10:00 și 22:00.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe