Connect with us

Eveniment

Stabilirea și repartizarea consumurilor de utilități în blocurile sociale din Deva

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Consiliul Local Deva a aprobat la sfârșitul lunii ianuarie, metodologia de stabilire și repartizare a consumurilor de utilități în blocurile sociale din Deva.

Potrivit Primăriei Municipiului Deva, Consiliul Local Deva a aprobat, în ședința ordinară din 30 ianuarie 2023, metodologia de stabilire și repartizare a cotelor de contribuție la cheltuielile comune aferente consumurilor de apă, energie electrică și gaze naturale înregistrate pe unitățile locative din blocurile situate pe strada Hărăului, nr. 40 și strada 1 Mai, nr. 27.

Cele două imobile au destinația de camere de cămin și se află în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva. Totodată, acestea dispun de sisteme proprii de încălzire, realizate în anul 2022, în urma unei investiții în valoare totală de aproximativ 280.000 de euro, susținută de la bugetul local.

Metodologia de stabilire și repartizare a cotelor de contribuție la cheltuielile comune aferente consumurilor individuale de utilități publice a fost elaborată în conformitate cu legislația în vigoare, iar prevederile acesteia se aplică în cazul locatarilor care nu sunt constituiți în asociații de chiriași.

Conform documentului, consumurile de utilități înregistrate de contoarele de branșament ale imobilelor și facturate de către furnizorii de servicii se repartizează, pe de o parte – în funcție de numărul de persoane înscrise în contractul de închiriere (apa rece și canalizarea, energia electrică pentru părțile comune ale blocului), iar pe de altă parte – în funcție de suprafața locuinței (apa meteorică, gazele naturale).

DE REȚINUT! Toți chiriașii au OBLIGAȚIA de a achita, lunar, cotele de contribuție ce le revin la cheltuielile imobilului, conform listelor de plată afișate.

În cazul restanțelor acumulate pe listele de plată, majorările de întârziere facturate de către furnizorii de servicii de utilități publice se repartizează procentual chiriașilor restanțieri, în funcție de valoarea restanței.

Conform sursei citate, informații detaliate cu privire la formulele de calcul ale consumului de utilități și majorărilor de întârziere (unde este cazul) pot fi consultate în Hotărârea Consiliului Local nr. 14/2023, disponibilă pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/images/uploads/hotarari/14.pdf.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 și 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-16:30 și vineri, între orele 8:00-14:00.
Imobilele de locuințe sociale de pe strada Hărăului, nr. 40 și strada 1 Mai, nr. 27 dispun, în total, de 138 de camere de cămin, în care locuiesc 260 de persoane, potrivit contractelor de închiriere.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini

Publicat

La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne. Acestea sunt ridicate în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini din municipiu.

Potrivit primarului Dorin Nistor, prima creșă publică realizată după anul 1990, a fost dată în funcțiune la Sebeș, în anul 2023, înlocuind o fostă centrală termică și un depozit de cărbune.

Aceeași locație generoasă și luminoasă din cartierul Valea Frumoasei găzduiește și o grădiniță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Mai multe drumuri comunale și locale din comuna Roșia Montană, în lungime de 10,95 km, urmează să fi modernizate. O porțiune aflată în zona istorică va fi pietruită, iar restul drumurilor vor fi asfaltate. 

Primăria comunei a solicitat recent emiterea acordului de mediu. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 17 aprilie, depunerea solicitării de emitere a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe