Connect with us

Alba

Statul va suporta jumătate din salariu la angajarea persoanelor de peste 50 de ani, care și-au pierdut serviciul în pandemie

Publicat


Guvernul a decis în ședința de astăzi să prelungească până la 30 iunie 2021 mai multe măsuri pentru angajatorii și angajații afectați de restricțiile din perioada stării de urgență și de alertă, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Astfel, guvernul va suporta următoarele categorii de cheltuieli:

– 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

– 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări.

– 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

Sursă: G4Media.ro

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Plata rovinietei prin SMS. Șoferii mașinilor mici pot plăti pentru o perioadă de o zi sau 10 zile. Care sunt pașii și cât costă

Publicat

Plata rovinietei prin SMS. Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS pentru perioada de valabilitate de o zi sau de 10 zile, potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor publicat recent în Monitorul Oficial. 

Anterior, aceștia puteau plăti rovinieta prin SMS doar pentru perioada minimă de utilizare, respectiv o zi. 

Ordinul nr. 959/2024 pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe