Connect with us

Alba

Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art, a promovat arta aiudeană în Senegal, la un simpozion internațional

Published

on



În perioada 17-26 mai 2022 s-a desfăşurat la Dakar, Senegal, Simpozionul Internaţional de Artă “Pensula integrării” organizat sub egida Fundaţiei Sonatel. România a fost reprezentată de artistul plastic Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art.

Au participat zeci de artişti din Arabia Saudită, Austria, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeş, Congo, Corea de Sud, Egipt, Etiopia, Franţa, Germania, Ghana, Guineea Bissau, Mali, Maroc, Nigeria, România, Senegal, Sudan, Togo, Tunisia, Turcia.

Comisarul simpozionului a fost Magueze Kasse, invitat de onoare renumitul artist senegalez Abdoulaze Diallo, supervizor Makhete Wade, coordonatoare generală artista Aichatou Dieng.

“Programul evenimentului a fost unul foarte intens şi  complex.

Faptul că s-a desfăşurat în paralel cu Bienala de la Dakar a contat mult, deoarece am avut parte de un regal expoziţional de înaltă calitate.

Am avut onoarea să fiu invitat la deschiderea oficială a bienalei la care au fost prezenţi Excelenţa sa domnul Macky Sall, preşedintele Republicii Senegal şi domnul Abdoulaye Diop, Ministrul Culturii.

Expoziţia atelierului nostru de creaţie, care a cuprins lucrări deosebite realizate pe parcursul evenimentului, a avut un ecou…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: ACCIDENT pe Autostrada A1 Sebeș – Deva, în zona Pianu. Un camion a intrat în parapetul median. Trafic blocat

Published

on

Un accident rutier s-a produs luni dimineața pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, în zona Pianu. Un camion care tracta un trailer a intrat în parapetul median și a ajuns de-a latul șoselei, pe sensul spre Deva. Traficul este blocat.

Potrivit DRDP Timișoara, traficul rutier este blocat pe Autostrada A1, km 321, sensul de mers Sibiu – Deva, în zona Pianu.

Potrivit CNAIR, un camion a intrat în parapetul median.

Acesta transporta pe un trailer un utilaj – încărcător frontal (volă).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Actori din Las Fierbinți și Umbre în spectacol la Alba Iulia. O comedie clasică de Caragiale și una modernă în festivalul Alb-Umor

Published

on

Două spectacole de teatru vor avea loc în cadrul festivalului Alb-Umor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, în data de 18-19 octombrie. 

Pe lângă activitățile clasice din cadrul festivalului, vineri, 18 octombrie și sâmbătă 19 octombrie vor avea loc două spectacole de teatru. 

Mai exact la Alba Iulia vor ajunge două trupe de teatru de dramă din București. Este vorba despre Teatrul Bulandra și Teatrul Stela Popescu.

Actorii din Umbre și Las Fierbinți la Alba Iulia, în Artă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ion Dumitrel, validat de Tribunal pentru cel de-al șaselea mandat de președinte al Consiliului Județean Alba

Published

on

Ion Dumitrel a fost validat de instanța de judecată pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Alba. Este vorba despre o procedură ce a avut loc pe rolul Tribunalului Alba. 

În data de 4 octombrie 2024, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea formulată de secretarul general al județului Alba. 

Ion Dumitrel este președinte al Consiliului Județean Alba din 2005. Acesta are la activ cinci mandate, iar acum își va începe mandatul cu numărul șase la conducerea județului.

Validarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Medalie de bronz pentru Alexandra Cristea, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Alergare

Published

on

Alexandra Cristea, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de 5 kilometri alergare pe șosea, categoria Under 20. 

Alexandra a împlinit de curând 17 ani. Competiția s-a desfășurat la Oradea, în zona centrală a orașului, în Piața Unirii, fiind destinată Seniorilor, și atleților sub 23, respectiv sub 20 de ani.

Alexandra Cristea, sportivă pregătită de antrenorul Gabriel Avram, s-a clasat pe locul III cu timpul 18:18, un rezultat foarte bun pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement