Connect with us

Eveniment

Stelian Ion: Agendă comună Guvern-sistem judiciar-Parlament de punere în prim-plan a 'reacţiei severe' a statului împotriva corupţiei

Publicat



Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, miercuri, că se lucrează la o agendă comună Guvern – sistem judiciar – Parlament care să pună în prim-plan „reacţia severă” a statului împotriva criminalităţii organizate şi corupţiei.

Afirmaţiile au fost făcute la dezbaterea publică organizată de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), în parteneriat cu Asociaţia Expert Forum.

„Lucrăm la o agendă comună Guvern – sistem judiciar – şi (pentru componenta legislativă) Parlament – care să pună în prim-plan reacţia severă a statului împotriva criminalităţii organizate şi corupţiei. Mizăm pe prioritizarea în anchete a recuperării produsului infracţiunii, a urmăririi activelor dincolo de jurisdicţii naţionale, iar ANABI joacă un rol important în acest sens”, a spus Stelian Ion, citat într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Ministrul Justiţiei a reamintit obiectivele majore ale viitoarei politici publice privind urmărirea şi recuperarea efectivă a produsului infracţiunii prin măsuri de consolidare şi dezvoltare a ANABI (aflate în dezbatere publică): creşterea gradului de identificare şi recuperare a produsului infracţiunii din jurisdicţii străine, consolidarea cadrului instituţional al ANABI, creşterea eficienţei măsurilor asiguratorii prin evaluarea permanentă a costurilor şi a caracterului proporţional şi operaţionalizarea Fondului Naţional pentru Prevenirea Criminalităţii.

Potrivit comunicatului, Stelian Ion a evidenţiat că majoritatea problemelor de sistem, dar şi de practică neunitară urmează a fi remediate prin soluţii de ordin legislativ şi administrativ.

Ministrul a spus că strategia în materia recuperării creanţelor provenite din infracţiuni şi a planului de acţiune aferent va fi transmisă spre aprobare Guvernului în luna iunie 2021, iar un proiect de modificare a Legii ANABI 318/2015, care va integra soluţiile propuse prin proiectul de politică publică, urmează a fi iniţiat în octombrie.

La eveniment au participat reprezentanţi din cadrul Comisiei Europene, EUROPOL şi ai US Marshall Services – Statele Unite ale Americii. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Becali, ”discursul urii” la adresa lui Neluțu Sabău (”U” Cluj): Îi dă Iehova ce îi dă şi apoi îl aruncă în cap pe iehovist

Publicat

Universitarul clujean Ciprian Mihali a criticat ”discursul urii” promovat de patronul FCSB, Gigi Becali, la adresa lui Ioan Ovidiu Sabău de la ”U” Cluj”, desemnat antrenorul etapei după victoria echipei sale împotriva…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Meta interzice canalul media de stat Rusia Today. Acuzații de interferență externă în alegerile din SUA

Publicat

Meta interzice canalul media de stat Rusia Today. Compania-mamă a Facebook și Instagram, a anunțat luni că a interzis postul de televiziune de stat rus RT și alte rețele controlate de Kremlin, acuzând aceste entități că s-au implicat în operațiuni de influență înșelătoare și au încercat să evite detectarea.

„După o analiză atentă, am extins aplicarea continuă a măsurilor împotriva posturilor de stat rusești. Rossiya Segodnya, RT și alte entități conexe sunt acum interzise pe aplicațiile noastre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Din canale adunate. Ce mai aruncă clujenii la CANALIZARE

Publicat

Ploile abundente care au „vizitat” Clujul în ultima vreme au dus la inundarea orașului. „Canalizarea nu mai face față”, strigă cetățeanul nemulțumit. Dar oare să fie numai asta cauza?

E adevărat, din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Coloană infernală de mașini la intarea în Alba Iulia după ce două semafoare au devenit funcționale. Timp pierdut în trafic

Publicat

Haos în trafic, marți la Alba Iulia. O coloană infernală de mașini s-a format imediat după ora 16.00, la intrarea în Alba Iulia. Sute de mașini au stat blocate în trafic minute bune în zona Colegiului Tehnic Alexandru Domșa. 

Problemele au apărut la scurt timp după ce două semafoare (montate în cadrul lucrărilor de mobilitate) au devenit funcționale în zonă. Este vorba despre două semafoare montate la o distanță de aproximativ 50 de metri fiecare.

Coloana de mașini s-a format pe sensul de intrare în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate