Connect with us

Eveniment

Stelian Ion: Avem în plan ca până în iunie să venim cu o strategie integrată privind recuperarea prejudiciilor

Published

on



Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că nu se fac suficiente eforturi pentru recuperarea prejudiciilor şi va pune accent pe aplicarea legislaţiei referitoare la confiscarea extinsă.

„Este foarte important să se aplice acea legislaţie referitoare la confiscarea extinsă. Avem un instrument foarte important care nu este aplicat la parametri optimi, ca să spun aşa. Este foarte important ca odată cu demersurile de identificare a făptuitorilor, de trimitere în judecată şi de tragere la răspundere să fie un efort cel puţin la fel de mare pentru identificarea bunurilor pe care le-au produs aceşti infractori prin infracţiuni şi pe care le dosesc. Avem în planul nostru ca până în luna iunie să venim cu o strategie integrată cu privire la recuperarea prejudiciilor”, a afirmat Stelian Ion la Realitatea Plus.

Ministrul Justiţiei a precizat că până în luna august ar trebui să fie deja implementată o directivă privind informaţiile financiare ale unor suspecţi, astfel încât procurorii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la instituţii precum ANAF pentru aflarea datelor necesare. El a menţionat, totodată, că activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) trebuie întărită.

„Am discutat într-un calendar pe care l-am agreat împreună cu directorul ANABI, o instituţie fanion, dar care a fost sabotată în ultimii ani. Vă spun cu toată sinceritatea, li s-a blocat activitatea, nu au fost scoase posturi la concurs pentru că a fost modificată legislaţia şi trebuie corectată. Până în octombrie, vreau să venim cu un pachet de legi care să întărească această instituţie. (…) Ideea că aşteptăm până la anul să modificăm legislaţia şi nu recuperăm prejudiciile nu poate fi acceptată. Mai spun un lucru: avem foarte multe decizii cu milioane de euro sechestrate sau sechestre puse pe întreaga avere şi viitoare, care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare. Asta este problema de fapt, a executării efective, a recuperării efective, pentru că (…) din prejudicii nu se recuperează nici 2%. Da, pe hârtie putem să ne lăudăm că am dispus nu ştiu câte sechestre”, a spus ministrul.

Stelian Ion a subliniat că „nu există nicio scuză” pentru a nu se face eforturi mai mari în scopul identificării bunurilor şi al recuperării prejudiciilor. AGERPRES /(A – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

Stelian Ion: Împotrivirea unora faţă de desfiinţarea SIIJ – dovada că mai sunt încercări de slăbire a DNA

 

Stelian Ion, criticat de judecătorii CSM: Prezintă distorsionat realităţi pentru a obţine modificarea legilor justiţiei

 

Stelian Ion spune că sunt ”nepotrivite” criticile din CSM despre întâlnirile sale cu ambasadorii

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO VIDEO Zonă din Alba Iulia, lăsată în beznă după lucrările la iluminatul public. Oamenii, plimbați între primărie și Electrica

Published

on

Mai mulți locuitori din Alba Iulia au reclamat că de mai bine de un an, nu mai beneficiază de iluminat public stradal. După ce au fost plimbați între primărie și compania de electricitate, oamenii nu au mai avut altă soluție decât să apeleze la ziar. 

Imediat după ce apune soarele, zona străzilor Rodnei și Neagoe, aflate în cartierul ”Lumea Nouă”, în apropiere de căminele studențești, este cuprinsă de o beznă totală.

Motivul: cinci stâlpi care au fost deconectați de la iluminatul public și nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Sezizare din Florești: Elevii romi de la școala ”Șincai” fură îmbrăcămintea și mâncarea elevilor români. Îi amenință cu bătaia

Published

on

Părinții unui elev de la școala ”Gheorghe Șincai” din Florești reclamă o problemă cunoscută de mulți locuitori, dar care nu au curajul să își deschidă gura și să o semnaleze instituțiilor statului.

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

FOTO: Echipa de karting a Palatului Copiilor Alba Iulia, pe podium la a doua etapă a Campionatului Național ”Cupa Nordului”

Published

on

Echipa de karting a Palatului Copiilor Alba Iulia a urcat pe podiumul de premiere la a doua etapă a Campionatului Național ”Cupa Nordului”.

Circuitul Transilvania Motoring Cerghid (Mureș), etapa a doua a Campionatului Național ”Cupa Nordului”, s-a desfășurat în perioada  17-18 septembrie 2024.

Echipa Palatului Copiilor din Alba Iulia a obținut locul III la categoria de concurs PUFFO, prin evoluția de excepție a pilotului Mihnea Ioan Roșu.

De asemenea, a obținut locul V la categoria CADETT prin pilotul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Expoziție de fluturi vii la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Pot fi văzute 25 de specii de fluturi exotici

Published

on

Grădina Botanică ”Alexandru Borza” Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, expoziția de fluturi vii – ”Petale Zburătoare – Lepkék a levegőben” în cadrul căreia vor putea fi văzute 25 de specii de fluturi…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement