Connect with us

Eveniment

Stelian Ion: Soluţiile din memorandumul privind salarizarea nu au fost considerate bune pentru sistemul judiciar

Publicat



Ministerul Justiţiei a considerat că soluţiile din memorandumul privind principiile salarizării nu au fost cele mai bune pentru sistemul judiciar, dar aceste prevederi vor fi analizate foarte atent şi „obstacolele” pot fi depăşite, a declarat, marţi, ministrul Stelian Ion.

„În justiţie sunt foarte multe probleme legate de legislaţia actuală, de propunerile care sunt tot discutate de foarte mult timp. Acele soluţii din acel memorandum analizate de direcţiile din cadrul Ministerului Justiţiei nu au fost considerate unele bune pentru sistemul judiciar. Acestea au fost motivele pentru care am avut acel punct de vedere. O să analizăm foarte atent aceste prevederi, pot fi depăşite aceste obstacole”, a afirmat Stelian Ion, la Parlament, întrebat care sunt motivele pentru care Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ la memorandumul privind principiile salarizării.

În 17 martie, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că în şedinţa de guvern a fost adoptat în primă lectură un memorandum privind salarizarea, în baza căruia toate ministerele vor trebui să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public.

„Am solicitat tuturor ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public, plecând de la nişte principii pe care Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale le-a identificat ca fiind necesare. În primul rând, să existe o unitate în privinţa salariului în plată care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie”, a declarat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Numărul de căpriori care vor putea fi vânați în Alba, în sezonul 2024-2025. Cotele de recoltare pe fondurile cinegetice, aprobate

Publicat

Numărul de căpriori care vor putea fi vânați în Alba, , în sezonul 2024-2025. Potrivit unui ordin recent al ministrului Mediului, în perioada 1 mai 2024 – 30 aprilie 2025, de pe fondurile cinegetice din județul Alba vor putea fi recoltate 1.182 de exemplare de căprior. 

Ordinul ministrului Mediului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia căprior (Capreolus capreolus) pentru perioada 1 mai 2024 – 30 aprilie 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 aprilie.

Potrivit documentului, exemplarele de căprior cu vârsta sub un an (tineret), se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Neluțu Sabău, după remiza ”U” Cluj – Dinamo: Ultimul meci acasă trebuia să îl câștigăm. Vom schimba abordarea

Publicat

Antrenorul echipei de fotbal ”U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat după remiza din meciul de sâmbătă, 3-3 cu Dinamo, că obiectivul era ca jucătorii săi să țină foarte mult de minge, să aibă posesia, să aibă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Născut de Paște: bucurie pentru o familie din Alba. Un băiețel a venit pe lume, de sărbători, la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Născut de Paște, în Alba: Se spune că dacă te naşti în prima zi de Paşte, vei avea noroc în viaţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a venit pe lume, în dimineața zilei de Paște, un băiețel.

Familia din Alba au avut prilej de bucurie în plus față de cea a sărbătorii de Paște.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În dimineața de Paște, 5 mai, la ora 4.25, la maternitatea spitalului din Alba Iulia s-a născut un băiețel. A avut nota 10, scor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cutia neagră la mașini: EDR va fi obligatoriu pe autovehiculele înmatriculate începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

Cutia neagră la mașini: EDR, prescurtarea pentru event data recorder, denumit popular și cutia neagră, este un dispozitiv care va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la sfârșitul anilor 1960.

În ciuda numelui lor, acestea nu sunt de fapt negre; aceste dispozitive…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe