Connect with us

Alba

STS: Aplicația de verificare a certificatelor verzi, disponibilă și pentru iPhone. De unde se poate descărca

Publicat



Serviciul de Telecomunicații Speciale informează că aplicația Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum și pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS. Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicația Check DCC din magazinul AppStore.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în țara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicației.

Începând de sâmbătă, autenticitatea și valabilitatea certificatelor care atestă situația epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată și prin aplicația dedicată pentru dispozitive iOS.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicație oficială aprobată prin legislația națională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicația Check DCC nu înregistrează și nu reține datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea și îndeplinirea regulilor sanitare naționale sau internaționale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele:

– s-au vaccinat împotriva COVID-19;

– s-au testat și au un rezultat negativ în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Poliția Municipiului Alba Iulia s-a mutat temporar în fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență. Care este motivul

Publicat

Poliția Municipiului Alba Iulia funcționează începând cu data de 14 mai 2024, într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul II și mai multe birouri situate la etajul I al imobilului au fost pus la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Presiunea părinților asupra copiilor pentru rezultate ”bune” la școală. Ce efecte poate avea pe termen lung

Publicat

Presiunea părinților asupra copiilor pentru rezultate ”bune” la școală poate avea atât efecte pe termen scurt, dar mai ales poate duce la efecte pe termen lung.

Presiunea excesivă exercitată de părinți asupra copiilor pentru a obține rezultate bune la școală poate avea multiple efecte negative asupra dezvoltării și bunăstării acestora, arată o serie de studii recente.

Spre exemplu, cercetările efectuate de instituții de renume, precum American Psychological Association (APA), subliniază impactul negativ al stresului academic asupra sănătății mentale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Personajele din lumea Batman, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Piese de colecție

Publicat

Personajele din lumea Batman se vor regăsi într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Joi, 16 mai 2024, ora 12, în aripa de Nord a Sălii Unirii va fi vernisată o expoziție dedicată copiilor mari și mici deopotrivă, pasionați de personajele de desene animate ori filmele cu eroi salvatori.

Sunt expuse peste 170 de figurine care-i reprezintă pe Batman, Robin și inamicii lor: Joker, Two Face, The Pinguin, Poison Ivy, dar și câteva automobile (Batmobile) ale eroului, realizate de producătorul american Kenner, în perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Planuri pentru ”păduri urbane” la Alba Iulia, pentru reducerea poluării. Unde vor fi plantați arbori și arbuști

Publicat

La Alba Iulia vor fi create ”păduri urbane”, pentru reducerea poluării. Primăria intenționează să acceseze fonduri prin PNRR în acest scop. Pentru pregătirea documentației, cumpără servicii pentru realizarea proiectului tehnico-economic.

Obiectivul este de a crea noi suprafețe acoperite de vegetație forestieră, în zonele urbane și periurbane.

”Aceste păduri urbane se vor înființa folosind o vastă diversitate de arbori și arbuști din specii native și vor avea densități mari, astfel încât să se constituie în ”plămâni verzi”. Beneficiile sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe