Connect with us

Eveniment

SUA: Biden promite să acţioneze ''rapid'' în faţa dificultăţilor cu care se confruntă americanii

Published

on



Preşedintele SUA Joe Biden a promis vineri că va acţiona ”rapid” în faţa dificultăţilor economice cu care se confruntă americanii din cauza pandemiei, exprimându-şi dorinţa de aprobare a planului de salvare chiar şi fără sprijinul republicanilor, relatează AFP.

„Văd multă durere în această ţară, mulţi oameni care nu au locuri de muncă, mulţi sunt flămânzi, mulţi în pragul falimentului”, a declarat Biden de la Casa Albă. ”Americanii aşteaptă ajutor de la guvernul lor (…) Voi acţiona şi voi acţiona rapid”, a continuat preşedintele american.

Noul guvern a prezentat un plan de ajutor de 1,9 trilioane de dolari pentru redresarea economiei americane, care este în curs de redresare, cu o piaţă a muncii încă lentă în pofida unei uşoare scăderi a ratei şomajului în ianuarie. Dar republicanii consideră această sumă prea mare şi contestă anumite măsuri ale acestui proiect.

„Aş vrea să o fac cu sprijinul republicanilor (…), dar pur şi simplu nu sunt pregătiţi să meargă atât de departe cât este necesar”, a spus Biden.

Senatul american a aprobat vineri, la primele ore ale dimineţii, la limită, o moţiune bugetară care deschide calea adoptării în Congres în următoarele săptămâni – cu sau fără sprijinul republicanilor – a planului de ajutor economic în contextul epidemiei de COVID-19 în valoare de 1,9 trilioane de dolari, proiect dorit de Joe Biden, care reprezintă prima mare măsura legislativă majoră a noului preşedinte, notează Reuters şi AFP.

Preşedintele Biden a întins mâna către tabăra republicană pentru a discuta un compromis, dar a avertizat că este gata să acţioneze şi fără ei, apreciind că statul trebuie să intervină în mod urgent într-un moment în care pandemia de coronavirus continuă să asfixieze economia americană. Miercuri, SUA au depăşit pragul de 450.000 de decese din cauza COVID-19. AGERPRES/(AS – autor: Violeta Gheorghe, editor online: Andreea Preda)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Claudiu Târziu: “Marcel Ciolacu lansează un proiect de reindustrializare copiat (greșit) din strategia economică a AUR”

Published

on

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, atrage atenția asupra faptului că Marcel Ciolacu a lansat un așa-zis plan de reindustrializare a României.

“Utopic, neprofesionist și lipsit…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

FOTO. Cinci tineri la spital în urma unui accident în Florești. Două mașini s-au ciocnit

Published

on

Un accident de circulație a avut loc joi seara în Florești.

Printre răniți se află și o minoră de 15 ani.

Cinci tineri la spital în urma unui accident în Florești. Două mașini s-au ciocnit

Pompierii din…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

„Săptămâna bobocilor” la UMFIH. Sesiuni de orientare și evenimente pentru studenții din anul I

Published

on

Studenții din anul I de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” (UMFIH) din Cluj-Napoca vor avea parte de un program special care să îi ajute să se integreze cât mai repede și ușor.

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

România a împrumutat joi de pe piețele externe 3 miliarde de euro și 2,15 miliarde de dolari

Published

on

România a împrumutat joi de pe piețele externe 3 miliarde de euro și 2,15 miliarde de dolari, printr-o emisiune de obligațiuni în 3 părți.

Ofertele s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro pentru prima emisiune, în euro, pe 7 ani, potrivit Economedia.

Celelalte două oferte au fost de 2,3 miliarde de euro pentru a doua emisiune, în euro, pe 20 de ani, și de 8,5 miliarde de dolari pentru a treia emisiune, în dolari, pe 7 ani.

Amintim că Guvernul a împrumutat în luna august 15,5 miliarde de lei, ceea ce duce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement