Connect with us

Alba

Suma imensă plătită pentru plafonarea și compensarea facturilor. Banii, din buzunarele românilor

Publicat


Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de peste 2,44 miliarde lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de plafonare şi compensare a facturilor, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres.

Banii provin din bugetul statului, deci tot din buzunarele românilor.

„Având în vedere activitatea desfăşurată ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, situaţia cererilor de decontare…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Când vor avea acces salariații la REVISAL. Procedura a fost aprobată de Guvern

Publicat

Guvernul a aprobat procedura de acces online a angajaților și a foștilor angajați la datele din registrul general de evidență a salariaților (REGES), a anunțat Ministerul Muncii.

Aceștia vor acea acces la aceste date din 2025.

Prin procedura introdusă de actul normativ adoptat, salariații sau foștii salariați își vor putea accesa online datele din REGES, referitoare la activitatea prestată la diferiți angajatori, în baza unui contract individual de muncă.

Dreptul de acces al acestora este limitat la vizualizarea, descărcarea și tipărirea acestor date, precum și generarea și descărcarea unui extras din registru, cu care să poată dovedi perioadele lucrate, respectiv vechimea în muncă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Ciobanul și domnița”, premiera unui spectacol după un text scris de Regina Maria, la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

„Ciobanul și Domnița” este o poveste unică, cu inflexiuni romantice, cu emoție, cu umor și lirism, care poartă semnătura Reginei Maria.

Primul pas în crearea acestui spectacol a fost adaptarea scenică a textului, încercând să aduc la rampă tema poveștii: a iubirii și a sacrificiului.

„Ciobanul și Domnița” nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenție cu cine vorbiți pe internet: Un bărbat din Alba șantajat de hackeri din Coasta de Fildeș, pe Facebook Messenger

Publicat

Rețele sociale, viteza internetului și evoluția tehnologiei, au făcut posibil că utilizatorii să poată discuta între ei pe aplicațiile de pe telefon sau calculator, chiar dacă se află în colțuri opuse ale lumii.

Însă, unele discuții pot fi adevărate capcane întinse de hackeri pentru a obține fie date importante ale utilizatorilor de internet, fie bani, în urma unor acțiuni de șantaj. Este și un caz detaliat de magistrații din Alba, într-o motivare făcută public pe portalul rejust.ro. 

Mai exact este vorba despre un bărbat din Alba a căzut în plasa unor hackeri de pe internet, care l-au șantajat că vor face publice mai multe imagini cu acesta, dacă acesta nu le va trimite prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Nereguli descoperite la 20 de școli din Alba de inspectorii DSP. Ce probleme au găsit. Lista unităților școlare

Publicat

În perioada 12 – 29 septembrie 2022, inspectorii sanitari ai DSP Alba au întreprins 39 de controale în unităție de învățământ, soldate cu 21 de sancțiuni (20 de avertismente și 1 suspendare).

Mai mult de atât, au întreprinse 3 controale în chioșcuri alimentare școlare soldate cu 3 avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor. De asemenea, au fost scoase din consum 4,2 k kilograme de produse de patiserie și 23 de litri de suc, transmit reprezentații DSP Alba.

De asemenea, activitatea Grădiniței cu Program Normal Tău (comuna Roșia de Secaș) a fost suspendată, în urma unui control Direcției de Sănătate Publică Alba, miercuri, 21 septembrie. Au fost descoperite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe