Connect with us

Alba

Supermarketurile îi cer lui Raed Arafat să le permită prelungirea programului cu o oră, în perioada sărbătorilor

Publicat



Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) solicită din nou Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) să permită prelungirea programului magazinelor de la ora 21.00 la ora 22.00, în perioadele 19-24 decembrie 2020 şi 28-31 decembrie 2020, se menţionează într-un comunicat al asociaţiei.

„Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcţionare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori şi va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienţi, asigurând accesul consumatorilor la produsele şi cadourile pe care aceştia îşi doresc să le achiziţioneze în această perioadă”, se precizează în comunicatul semnat de directorul executiv al AMRCR, George Bădescu.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România estimează o creştere a traficului în magazine cu cel puţin 20% în zilele premergătoare Crăciunului şi Anului Nou.

Solicitarea AMRCR adresată secretarului de stat Raed Arafat, privind prelungirea programului are în vedere atât măsurile suplimentare de prevenţie luate la nivelul magazinelor, precum şi situaţia epidemiologică la nivel naţional şi scăderea numărului de cazuri, argumentează Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

„Prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare măsurile de siguranţă sanitară în cadrul restricţiilor deja stabilite prin cadrul legal stabilite de Hotărârea de Guvern, pentru circulaţia persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00”, precizează AMRCR.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România include 21 de companii din comerţul alimentar şi nealimentar din România: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.

surse: amrcr.ro, agerpres.ro

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea beneficia de investiții finanțate de Ministerul Agriculturii. Care sunt criteriile

Publicat

Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea beneficia de investiții finanțate de Ministerul Agriculturii. Guvernul a aprobat în ședința de joi, 4 iulie, metodologia privind susţinerea financiară, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

BNR a redus dobânda de referință, pentru prima oară în ultimul an și jumătate. A scăzut și rata pentru facilitatea de creditare

Publicat

BNR a redus dobânda de referință, pentru prima oară în ultimul an și jumătate. Dobânda de politică monetară a fost redusă la nivelul de 6,75% pe an, de la 7% pe an, începând cu data de 8 iulie 2024, informează banca centrală.

Au fost menținute nivelurile actuale ale ratelor rezervelor...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024: Număr record de contestații înregistrate în județul Alba. Când vor fi publicate rezultatele finale

Publicat

Evaluare Națională 2024: Număr record de contestații înregistrate în județul Alba. Elevii nemulțumiți de rezultate au avut opțiunea de a contesta notele, în perioada 3-4 iulie.

Din acestea, 210 au fost la Română, 204 la Matematică și câte una la limba maternă maghiară, respectiv limba maternă germană.

Comparativ, în 2023, erau...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tururi ghidate gratuite în Cetatea Alba Carolina, oferite de Centrul de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Tururi ghidate gratuite în Cetatea Alba Carolina. Începând de vineri, 5 iulie și până pe 30 august, turiștii interesați pot beneficia de tururi ghidate gratuite – un nou serviciu oferit de personalul specializat al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia. 

  • vineri, ora 18:00
  • sâmbătă și duminică, ora 11:00

Durata unui tur ghidat este de circa 55 de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate