Connect with us

Alba

SUPERSTIŢIILE ROMÂNILOR: Oglinda spartă, steaua căzătoare, ploaia în ziua nunții, ziua de 13 sau pana ascunsă în perna iubitului

Publicat


Mersul pe sub o scară, spargerea unei oglinzi sau vărsarea de sare sunt adesea asociate cu semnificaţii cu un efect negativ. Superstiţia poate fi considerată „o credinţă sau o practică” păstrată chiar dacă unele cunoştinţe sau fapte dovedesc că aceste convingeri nu sunt adevărate. Multe superstiţii fac referire la noroc sau ghinion.

Cât de superstiţioşi suntem, în vremurile în care trăim? Mai ţinem cont că se spune că nu e bine să te întorci din drum sau dacă visezi ceva anume poate avea o semnificaţie?

Vezi și HOROSCOP 2021: previziuni astrologice pentru toate zodiile. Perioadele benefice din an și cele care aduc neliniște și depresie

Desigur, opţiunea este a fiecăruia, dar ar fi interesant de aflat, poate, că superstiţiile au apărut cu secole în urmă, în principal pentru că nu existau explicaţii pentru anumite fenomene sau că au făcut obiectul unor studii ale comportamentului uman.

Uneori luate în considerare, alteori sursă de amuzament, prejudecăţile la români sau la alte popoare sunt parte din evoluţia lor, de-a lungul timpului.

Un studiu IRES arată, de exemplu, că românii nu se consideră superstiţioşi, dar majoritatea cred că există deochi, blesteme sau cred în horoscop şi că visele au semnificaţii.

Cele mai importante superstiţii ale românilor :

Peste trei sferturi dintre români…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a obținut un nou record pentru România, la Campionatul European din Polonia

Publicat

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a participat recent în Polonia, la ”European Masters Athletics Championships Indoor 2024 ”. Acesta a stabilit și un nou record pentru România. Campionatul a avut loc în perioada 17-23 martie 2024. La eveniment au participat peste 3.200 de sportivi. 

Performanța atletului a fost făcută publică de reprezentații Primăriei Cugir, într-o postare pe Facebook.

La proba de 3000 m individual, în sală,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Familia Jurjiu din Alba Iulia participă la emisiunea ”Ce spun românii” de pe PROTV: Au câștigat prima etapă. Cine sunt jucătorii

Publicat

Familia Jurjiu din Alba Iulia a participat la emisiunea ”Ce spun românii” de pe PROTV. Este vorba despre emisiunea prezentată de Cabral Ibacka, unde concurenții trebuie să răspundă cât mai repede la întrebări. 

Căpitanul echipei a fost Mădălin, iar alături de el au fost rudele din familie.

Echipa familiei Jurjiu

Jurjiu Mădălin – economist 31 ani;

Cioflica Nicolae – economist, 50 ani;

Nicola Andrei – profesor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie. Sunt 49 de modele de telefoane mai vechi

Publicat

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie este disponibilă. Pe o parte dintre telefoanele de pe această listă, aplicația WhatsApp a încetat să funcționeze încă de la 1 ianuarie 2024. 

Pentru altele, această problemă va apărea din aprilie, în fucție de sistemul de operare utilizat.

În total, lista telefoanelor care vor pierde accesul la WhatsApp din 2024, ajunge la 49 de modele.

Aplicația WhatsApp este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe