Connect with us

Alba

Suprataxă de 80% pe veniturile suplimentare ale producătorilor de energie. ANAF a publicat ordinul

Publicat



Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat proiectul de ordin prin care venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferența dintre prețul mediu lunar de vânzare al energiei electrice și prețul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%.

Potrivit art.II din Legea nr.259/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei “Delta Dunării”,

  • venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferența dintre prețul mediu lunar de vânzare al energiei electrice și prețul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%.

Ordinul de suprataxare, valabil până la 31 martie 2022

Impozitul pe venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică se calculează pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

De la aceste prevederi sunt exceptaţi producătorii de energie electrică pe bază de combustibili…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Camioane de mare tonaj, însoțite de poliția rutieră

Publicat

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță mai multe transporturi agabaritice, luni, 29 aprilie.

Acestea se vor deplasa de la ora 20.00, pe următoarele trasee:

Transporturi agabaritice: Cristian, jud. Sibiu – DN 1 – DN 7H – A1 – DN 7 – Vladimirescu, jud. Arad:

  • 4 transporturi formate din câte un camion cu lungimea de 49 metri și mase cuprinse între 92 și 98 tone

Cluj-Napoca – DN 1F – A3 – A10 – A1 – DN 7 – A11 – A1 – PTF Nădlac II:

  • 1 transport format…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor, pe raza comunei Săsciori. 5 permise reținute și 14 șoferi amendați pentru viteză peste limita legală

Publicat

În weekendul 27-28 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au organizat o acțiune cu efective suplimentare pe raza comunei Săsciori și a localităților rurale arondate, pentru menținere gradului de siguranță publică și creșterea siguranței rutiere.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul acțiunii au fost depistați și sancționați 23 de conducători auto, care au încălcat regulile privind circulația de drumurile publice, marea majoritate (14) fiind amendați pentru viteză peste limita legală.

Au fost reținute 5 permise de conducere, din care 3 pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa, despre cum se va circula pe prima bandă

Publicat

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Șoferii care vor circula pe noile benzi dedicate transportului public din municipiul Alba Iulia vor risca amenzi, odată cu finalizarea proiectelor de mobilitate. Potrivit primarului Gabriel Pleșa, la început se vor da doar avertismente. 

Reamintim faptul că banda 1 de pe bulevardele și străzile principale din Alba Iulia, modernizate prin proiectele de mobilitate, a fost transformată în bandă dedicată transportului public.

Asta înseamnă că vor putea circula pe aceasta autobuzele și microbuzele care efectuează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Târgul de cArte Alba Transilvana 2024. Peste 70 de edituri, cărți, lansări, concerte, invitați de marcă și prețuri bune

Publicat

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Reprezentanții Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia au prezentat luni programul unuia dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Alba.

Anul acesta își va deschide porțile în data de 10 mai 2024, începând cu ora 10.30.

Alba24 a discutat despre eveniment cu managerul Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, Silvan Stâncel, care a susținut luni o conferință de presă împreună cu scriitorul Cornel Nistea, președintele filialei Alba Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe